2009. november 22., vasárnap

Banános diós süti


Egészen odáig idegenkedtem a banános süteményektől, ameddig meg nem kóstoltam Haagen Daazs banános fagyiját, amitől egyből függő lettem. Így amikor a Feel Good Food őszi számában a fehércsokis karamellás banán sütihez lapoztam, egyből kedvet kaptam, hogy elkészítsem. Nagyon jól lehet hasznosítani hétközben is, irodában vagy iskolában tízóraiként egy tea mellé nem is tudnék jobbat elképzelni. De ilyen szürke ködös novemberi hétvégéken is jól jöhet a kanapé, 100as papírzsepi és romantikus film mellé. Naggyon hamar elkészül.

Hozzávalók: 3 érett banán, 10deka szobahőmérsékletű vaj, 1,5 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál fahéj, 20 deka liszt, (az eredeti receptben 10 deka sima- és 10 deka teljes kiőrlésű liszt szerepel), 18 deka cukor, 2 nagy tojás, 10 deka dió

a mázhoz: 5 deka fehércsoki és 2 ek karamel szósz (én ezt kihagytam, a könnyebb és tisztább szállíthatóság végett)

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy villával törjük össze a banánokat és a vajat egy tálban, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat, meg egy csipet sót. Öntsük hozzá a cukrot és a tojásokat is, majd elektromos habverővel keverjük ki a tésztát. Végül forgassuk bele a diót.
Kivajazott kilisztezett őzgerinc formában süssük kb 1 órát, vagy amíg a kihúzott villára nem ragad rá a tészta.

Ha van kedvünk és időnk díszíteni, olvasszuk meg a fehércsokit és öntözzük meg a süti tetejét az olasztott csokival és karamell szósszal.

1 megjegyzés:

trinity írta...

Ezt most muszáj volt mentenem-nagyon tetszik!! Köszi!!!