2010. január 26., kedd

Dél-angliai sültcsirke

Ez az étel sokkal finomabb combból, mint mellből, de ha valakinek olyan megátalkodott férje van, mint a húgomnak :-), aki csak csirkemellet eszik, akkor csinálhatjuk abból is, egész finom. Hátránya, hogy előző este be kell áztatni sós tejbe, így nem egy spontán kaja, előnye viszont, hogy az istenien ropogós fűszeres bunda alatt a hús nagyon szaftos és puha marad. Mostanában kerülöm a bő olajban sütendő dolgokat, de ez olyan, ami miatt néha (gyakran) kivételt teszek. A recept Nigellától való, köretnek én vajas zöldborsót csináltam hozzá, ha már egyszer Anglia.

Hozzávalók: 8 csirkecomb (esetleg mell), 1 l tej, 3 tojás, 15 dkg liszt, olaj a sütéshez, só cayenne bors (vagy őrült csili) bors, őrölt szerecsendió

A húst előző este alaposan megsózott tejbe áztatjuk, és hűvös helyre félretesszük. A lisztbe a felsorolt fűszerekből egy-egy kávéskanállal keverünk. Másnap, sütés előtt a combokat lecsepegtetjük, és először a fűszeres lisztbe hempergetjük, majd felvert tojásba, mártjuk, ezután újra a liszt következik, végül bő forró olajban kisütjük. A végeredmény, ahogy írtam, egy belül szaftos és omlós, kívül pedig ropogós fűszeres sülthusi lesz. Nagyon ajánlom.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Cseng-duval kapcsolatban kerültem hozzád. Igazán jó kis blogot írsz, tetszik ahogy írsz, és a képeid is nagyon klasszak. Őszintén örülök, hogy - a mások mignonista ellenében - nem hatszámjegyű a látogatottságod, így nem szálltál el, mint némely gasztrobloggertárs. Csak így tovább. Pirikenagyi

ágota írta...

A dolgok relatívitásához : léteznek olyan embertársak is, akik a szárnyasok közül összességében csak a kacsa mellhúsát hajlandóak magukhoz venni...
Ezzel az előkészítéssel, még nem találkoztam, kipróbálandó mindenképp.