2010. március 11., csütörtök

Sweet, SUGAR, candyman...


Végre eljutottam. A SUGAR-ba. Bá már több mint egy éve megnyílt még nem volt alkalmam kipróbálni a helyet előbb, pedig kíváncsivá tett, hogy többektől hallottam, hogy a csodálatos külső kevésbé elkápráztató belsőt rejt.
Pár hete péntek délután csapatépítés címén felkerestük a Paualy E. utcai üzletet. Tele volt. A legkülönfélébb emberekkel Első randevús párokkal, munka után betérőkkel, iskola után az idejüket itt elütőkkel, külföldiekkel, kisgyerekes anyukákkal (ez nagyon jól nevelt gyerekre, vagy kötélidegzetű anyukára vall, én soha nem merném megpróbálni).

A bejárattól balra vannak a cukorkák, nyalókák, golyórágók, jelly bellyk, drazsék a szivárvány tényleg minden színében. Valamint a legkülönfélébb ajándékok, a már klasszikusnak számító Hello Kittys mindenféle, pillecukorból kiírt szövegek, muffin formában rejtőző szájfény, és olyan hülyeségek, mint a "Communicate with your father" szájspray, vagy a Modellkaja nevű kapszula. Na, mi már ennél a részlegnél eltöltöttünk vagy fél órát. Az ember 5-10 perc eltelte után azt sem tudja hol van...egy videoklipben, álmodik, külföldön, vagy tényleg egy cukrászdában? A színek, fények, formák, bútorok, díszletek, az eladók és persze maguk a termékek is már önmagukban elegek lennének, hogy elvarázsoljanak.
A jelly belly részlegen való nézelődésünket persze az is nyújtja, hogy félünk a süteményes részhez közel kerülni, megpróbáljuk elodázni a választást. Mert rengeteg féle, fajta, színű, formájú, állagú van. A pitéktől a moussokig, a muffinoktól a mignonokig, a tejberizstől a sajttortákig és még sorolhatnám. A tejberizsre vagy 20 fajta öntetet, extrát, gyümölcsöt lehet kérni. Aztán vannak még az italok is...Smoothie-k, shake-ek, teák, kávék. Háromszor négyszer végig kellett menjünk a pult mellett és egy 10 perces meetinget tartani, hogy eldöntsük mit is választunk. Mindenki válaszottt egyet, meg négyünknek egyet pluszba, és természetesen fejenként egy shake. Nem ajánlanám a kalóriák per kopf kiszámítását...

Az emeleten lehet leülni, színes lámpabúrák alá. Természetesen a pink wc-t is meg kellett néznünk, ahol még a mosdóban is nyalókák és cukorkák vannak, a wc falain pedig egy egész mese világ.

Az egyetlen kritizálni való a személyzet. Még csak nem is a kedvességükkel volt baj, inkább a szakértelmükkel. Vagy 20 percbe telt, míg megkaptunk mindent, négy részletben. Egy kis káosz uralkodott a felszolgálók között. Lehet, hogy kevesen voltak, lehet (biztos) hogy nem felszolgálók voltak, inkább fazon alapján válogatták őket.

A sütemények finomak voltak, volt amelyik nem okozott életreszóló élményt, de lehetett érezni a hozzávalókat (vanília, vaj, tejszín, gyümölcs), ami nem megszokott, és a látvány...

Azt hiszem kicsit sokat rendeltünk, és talán a vizuális élmény is eltelített.

Egy szó mint száz, mindenkinek el kell mennie egyszer kipróbálni, utána úgysem fogja kibírni, hogy ne menjen még egyszer, és még egyszer...

A honlapjuk sem okoz csalódást, színes, szagos, mindentudó.

5 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Én csak azt nem értem, hogy miért nem lehet normális pincéreket felvenni, akik képesek összehozni egy rendelést!

Ginger írta...

Képzeljétek, amikor mi voltunk a barátnőmmel, akkora volt a káosz a pultnál, hogy összekeverték a mi számlánkat egy másik asztaléval! Hmm..

Névtelen írta...

Kedves MM!
Szeretném veled felvenni a kapcsolatot, kérlek, tudasd velem, hogy milyen e-mail címre írhatok!
Köszönöm, Csilla
beke.csilla@t-online.hu

Névtelen írta...

szia

örülök,hogy itt vagy, várom az útleírások folytatását is!

Eszter

Névtelen írta...

Kedves MM,
én csak olvastalak eddig,nem szóltam hozzá és mindig várom a bejegyzéseidet. Megszületett a kisbabád, ezért nem írsz már régóta... ha igen akkor sok boldogságot kívánok!!! :)
Üdvözlettel
trichterwinde