2011. július 22., péntek

Kukorica krémleves vajas-csilis pattogatott kukoricával


Jó régen nem írtam, az elmúlt egy évben teljesen az anyai teendőkre öszpontosítottam, és bár tudom hogy mások szuperül megoldják a blogolást akár újszölött bébik mellől is, úgy tűnik, én minden time management tréningről hiányoztam... Az egy év kihagyás nagyon sok, nem is hittem, hogy visszatérek, de annyian hiányolták az újabb recepteket, hogy el sem hittem:-). Nem gondolom persze, hogy tömegek rágták éjjel a párnájukat álmatlanul a nem frissülő Mennyei Mignon miatt, de annyi teljesen meglepő helyről kaptam sürgető megjegyzéseket a folytatásra, és persze nekem is hiányzott már, úgyhogy itt vagyok. Semmi puccos recept a visszatérés alkalmából, egyszerű finom nyári leves, Gergő kedvence.

Hozzávalók:
3 cső kukorica, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 1 kis paprika (tv), 1/2 húsleveskocka, 1 marék snidling, 1 dl tejszín (20%), fél zacskó pattogatott kukorica, 1 piros csilipaprika

Éles késsel levágjuk a kukoricaszemeket a csőről. Egy lábasban megolvasztunk 1 evőkanál vajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát és a paprikát. Beletesszük a kukoricát, felöntjük annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje, és lassan főzzük kb 30 percig. beledobjuk a leveskockát, persze a profi szakácsok, és mindenki, akinek húslevese, vagy csirke alapleve várakozik a hűtőben az használja azt, de biztos vagyok benne hogy álszent duma és 90%-ban kamu, hogy egy átlagos háztartásban ezek felhasználásra várva, fagyasztva sorakoznak a hűtőben. Mondom 90%-ban, tisztelet a maradék 10% kivételnek.
Szóval főzzük főzzük a levest, közben kipattogtatjuk a kukoricát, felaprítjuk a snidlinget és a méregerős csilit is.
Egy botmixerrel pürésítjük a levest, és hozzáadjuk a tejszínt, ezzel egyet forraljuk, és beledobjuk a kicsire vágott snidlinget. A maradék vajat felforrósítjuk, beledobjuk az apróra vágott csilit, kicsit megsózzuk, és beleforgatjuk a pattogatott kukoricát. Úgy időzítsünk, hogy egyszerre legyenek kész, és tálaláskor egy-egy kanállal pakoljunk a vajas pattogatott kukoricából minden tányér leves tetejére.

4 megjegyzés:

csabcsi írta...

Szerintem nettó rendben van a dolog! Lesznek újabb műremekek? Halas ételt is csinálsz majd?

szotyirapenzt írta...

Jó, hogy újra írsz! Gyakran néztem be, hogy hátha frissül a blog, mert sok receptedet főztem már meg, és egy kivétellel nagyon jól sikerültek. Ti egyébként nem ketten írjátok ezt a blogot? Vagy időközben a másik hölgy lemorzsolódott/szintén anyuka lett?

Mignonok írta...

Köszi, hogy kitartottál. De, ketten írjuk, és remélhetőleg mindketten újra felvesszük a fonalat:-)

Csabcsi, tervezem a halat van is egy jó pisztráng már a fejemben :-))

Sure írta...

Thanks a lot
tools of kitchen
Cook Recipes