2010. január 30., szombat

Málnás diós kenyér


Mostanában sokszor sütök őzgerinc formában valamilyen gyümölcsös kenyeret, mert nagyon jól jön az irodában a délutáni szénhidrát éhségkor, vagy egy bögre tea mellé.

Az Olive decemberi számában, az egyik angol lekvár márka által szponzorált cikk ajánlotta az alábbi receptet. Ami nagyon jó benne, hogy gyümölcsös, ezáltal egyáltalán nem fújtós. És mivel a külcsín itt egyáltalán nem számít, ezért fagyasztott málnából is éppolyan jó, mint frissből.

Hozzávalók: 20 deka málna (fagyasztott is lehet), 3 ek málna lekvár, 15 deka liszt, 1 tk sütőpor, 15 deka porcukor, 10 deka darált mandula, 5 deka dió durvára vágva, 1 citrom reszelt héja, 17,5 deka vaj, 3 tojás

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és vajazzunk ki egy őzgerinc formát.
Keverjük össze a lekvárt és a málnát.
Most dobjuk össze a tésztát. Keverjük össze egy tálban a lisztet, sütőport, porcukrot, a citrom héját, a darált mandulát, a diót és a vajat. Verjük fel a tojásokat és azt is keverjük az előzőekhez.
A tészta felét kanalazzuk a sütőformába, majd fedjük le a málnaréteggel. Most jöhet a tészta másik fele is.
Mehet a sütőbe 30-40 percre, és kész is van.

3 megjegyzés:

Ginger írta...

Szia!
Rögtön elmentettem a receptet, ahogy rád találtam, köszi! Minden jöhet, ami málnás, és főleg angol málnalekváros. :-)

Névtelen írta...

Szia!
Sosem ettem még málnát gyümölcskenyérben, sőt megkockáztatom, sütiben sem, dióval meg végképp nem (kis faluban élek, ha-ha), de talán éppen ezért nagyon különlegesnek ígérkezett, úgyhogy kipróbáltam: ultra-finom lett! Köszi-köszi-köszi! Zsófi

Mignonok írta...

Örülök, hogy jól sikerült!