2010. május 12., szerda

Mák Bistro


Ha a Másik Mignonnak rossz a time managementje, akkor nekem talán nem is létezik. Nem kell ellátnom és felügyelnem a nap 24 órájában Szabit, a férjemnek sem kell vacsorát főzzek, és mégis. Nem jut időm postolásra. Főzni főzök. Fotózni már kevésbé, mert valahogy sose jön össze, a posztolás pedig...vagy munka előtt csinálom reggel 8-tól, vagy munka után este 8-tól, vagy halogatom....
Jó két hete a csajokkal a csütörtöki Klassz helyett elmentünk kipróbálni a Mák Bistrot, és gasztronómiailag felejthetetlen élményben volt részünk. A hely honlapján lévő fotóról inkább úgy tűnik, mintha romkocsma lenne, de nem az. Az egykori LouLou helyén van, nagy on jó hangulatú, egyszerű berendezés, fa asztalok és székek, egy nagy bárpult szőlőlugassal körbefuttatva, az egyik fal feketével lefestve az aznapi menüt mutatja.

A pincér srác rendkívül kedves és segítőkész, nem tudja elégszer hangsúlyozni, hogy az adagok kicsik. De mennyire? Nagyon. - válaszolja
És tényleg. Naggggyon kicsi. De annál is finomabb.
Italválasztékban nem a hagyományos üdítőket kínálják, házi málna, menta és bazsalikom szörp van. Egytől egyik mindegyik elképesztő finom.
Kenyeret biztos ami biztos rendelünk. Aztán megint és megint.
Úgy döntöttünk, hogy mindenki választ két félét, és majd kóstolgatjuk egymásét.
Rendeltünk tojáslevest, legalább három libamájat spárgával, tökfőzeléket, vörös márnát, szarvast, kacsacombot, kacsa nyelvet, coq au vint. Az egyik köret pirított polenta volt, amit nem kóstoltam, de állítólag épp hogy meg nem szólalt. Egytől egyig mindegyik fantasztikusan finom volt. Bár az is igaz, hogy mindegyikből 3 adagot tudtunk volna megenni.

A szakács a Csalogány 26-ból igazolt át.
A desszert már jóval nagyobb volt, akkora mint a főételek...A mákos guba utánozhatatlan, a csoki is (háromféle belga csokiból készítik), és a bab au rhum is maradandó élményt nyújtott.

Végül is jól laktunk, ami nagy részben a kenyérnek is köszönhető.
A roppant kedves felszolgáló fiú is elárulta, hogy azért néhány szalámis szendviccsel érkezik otthonról...
Vacsorázni, fiúval menni, nagy családi vasárnapi ebédre nem alkalmas, de dumálni és csipegetni, gurmankodni, kóstolgatni annál inkább. A hangulat és az íze utánozhatatlanok.
A Facebookon nyomon lehet követni a folyamatosan változó menüt.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

ÓÓÓ, épp reklamálni akartam: legalább a nem babázó Mignon jöhetne gyakrabban! Babázó Mignonnak pedig sok szeretettel gratulálok!
Zsófi

ildi írta...

Szia!

Akinek a Lou-lou nem mond semmit, annak kedvéért le lehetne írni valami közelebbit a fellelhetőségről?
Köszi

PartizánOrsi írta...

Az addig oké lenne, hogy kicsik az adagok, akkor az ember rendel elöételt. De hogy 3-4 fogásból csak a kenyér támogatásával lehet jóllakni, ez azért egy cseppet ciki... Mármint nem nektek, hanem Mákéknak.

LabiGabi írta...

És hogy van az árazás?

Mignonok írta...

Egy-egy étel ára 1000 Ft-tól keződik, ha jól emlékszem. A főtéelek lehetnek már ennél drágábbak is, de a mennyiség nem nagyobb, csak attól mert főétel.
Cím: Vigyázó Ferenc utca (Nádor utcára merőleges)

online quran classes írta...