2011. október 16., vasárnap

Szendvics zsázsával

Két dolgot tudok elmondani a zsázsával kapcsolatban. 

Egy, hogy áltiban volt egy osztálytársam, akinek az anyukája a napi rendes párizsis szendvicsébe nem paprikát vagy uborkát, hanem kerti zsázsát tett. Persze 9 évesen elég kevés gyerek tudja, hogy mi a zsázsa, így mi minden nap meg akartuk győzni a kislányt, hogy nem zsázsa, hanem zsálya van a kenyerében, mert annak, hogy zsázsa, semmi értelme. Viszont zsályát tenni szendvicsbe hülyeség - mondtuk. Ő meg mondta, hogy pukkadjunk meg. Ennyiben maradtunk.
Kettő: pár éve, már a gasztroblogos korszakomban láttam egy borzasztóan guszta salátát zsázsából és kecskesajtból. Annyira jól nézett ki a kép, hogy hetekig vadásztam a zsázsára, meg is találtam egy puccos boltban, nagy elánnal megyek haza, kapom elő az újságot, hogyaszongya vegyünk 50 dkg zsázsát... Mi???? az én celofános tálcám 300 Ft volt, és 40 GRAMM. Ki az aki ebből vesz fél kilót??? Megint csak ennyiben maradtunk.
A múlt héten viszont a Metro-ban találtam egy dobozkával, 150-ért szerintem megérte:-). Semmi mást nem csináltam vele, csak a kecskesajtos, pirított szezámmaggal megszórt szendvicsre tettem. Jó zöld íze van, de nem domináns. És nagyon mutatós.

Ez nem is egy igazi recept, csak egy kis kedvcsináló:-))


4 megjegyzés:

Beatbull írta...

Az 50dkg szerintem vízitormára (Brunnenkresse, watercress) értendő, abból 2 csomag kb. 50dkg-nak felel meg. Németül és angolul mindkettő zsázsa, csak magyarul torma a neve. Mondjuk mindegyik zsázsa kicsit tormás. Szóval ne próbáld kerti zsázsával a fél kilót ;)
A recept szuper, friss kecskesajttal is szoktam vacsorára enni magvas kenyérrel.

Makka írta...

Ha veszel csíráztatni való zsázsamagot, simán tudod produkálni 4-5 nap alatt a fél kilót.

Mignonok írta...

Köszi Beatbull, tudtam, hogy van benne valami turpisság:-)

Mignonok írta...

Makka, próbáltam valami hasonlót, vagyis virágládába szórtam a magokat nyáron, tényleg gyorsan kinőtt, de szaporátlan volt. De Beatbull fenti kommentje alapján már nem hajtok a fél kilóra:-))