2008. december 3., szerda

A 20 eurónyi túlsúly oka...


Soha többet nem akarok Wizzairrel utazni. Felháborító - szerintem - hogy hány helyen húznak le a jegyvásárlást követően. Azt már megtanultuk, hogy az x forintos akciós jegyekhez még hozzájön az illeték. De ehhez még hozzászámolhatjuk a tranzakciós díjat, ha nem vagy résen egy biztosítást is automatikusan rád sóznak, plusz ha fel akarsz adni csomagot, azért is felszámítanak nem kevés pénzt. Utána jön a meglepetés, hogy egy olyan reptérre érkezel, aminek nem sok köze van a célállomásodhoz, vagyis legalább annyit utazol busszal, mint amennyit a repülőn ültél, megintcsak borsos összegért. Na nem akarok megint kiakadni, de hazafelé jövet sokként ért, hogy az összes gasztroajándékom bőröndbepréselése miatt húsz eurót még pluszba be kellett fizessek büntetésként...
Azért azt hiszem, hogy ha az ajándékok tulajdonosát megkérdeznénk, mind azt mondanák, hogy megérte a plusz költséget.
Elsőként Bibione örülhetett, aki francia croissant-t rendelt és a lakásba érkezést követő negyedik percben el is pusztította mind a hármat, ezért erről nem készülhetett fotó.
Volt még a zsákomban rengeteg fajta sajt. Camembert, brie, több fajta kecskesajt. Mivel nem tudtam egyből kiosztani az ajándékok tulajdonosának, ezért a hét vége felé a lakásban olyan szagok terjengtek, főleg, ha kivettünk valamit a hűtőből, hogy azt már nehéz volt rosszullét nélkül elviselni.
Érkezett még mustár, fügelekvár, és persze zsírban eltett kacsamáj. Ami lilahagymával, vajaskenyérrel non plus ultra...

Egy kis vörösborecet, egy üveg jó kis vörösbor (tényleg nagyon jó! bár én nem értek hozzá, de ilyet ittunk kint, és olyan gyümölcsös és lágy volt, hogy el is felejtettem, hogy alkohol is van benne)
Néhány tábla csoki a falánkabbaknak, és a desszertes posztban említett híres Speculoos. Ezzel leptem meg magam. Gyömbéres, karamellás ízű tömény krém. Olyan, mintha az IKEÁs pepperkakkort (vagy mi a neve) vagy egy jó adag mézeskalácsot krémesítettek volna. Az a tervem, hogy mindenféle finom mártásokat és szószokat készítek majd belőle.

Közben a neten találtam egy szuper blogot, ami ír egy boltról, ami híres Franciaország szerte, mert minden sütéshez szükséges hozzávalót, még a legkülönlegesebbeket is meg lehet itt kapni. Ha legközelebb arra vetne a sors, az első dolgom lesz, hogy ellátogassak...
cím: 58 rue Tiquetonne - second arrondissement

2 megjegyzés:

szazala írta...

Jogos a felháborodásod!A lányom is utazott velük,és a túlsúlyos bőröndjéből elkezdte magára venni a pulóvereket,kabátokat,és NEM engedték neki!!!Mi közük van hozzá,hogy hány pulcsiban érzi jól magát?!!
A pakkért meg irigy irigy irigy vagyok!(bár olyan elefántos csokim van eldugva):)

viksi írta...

Szorítunk a sorsnak, hogy legközelebb is arra vessen : )