Említettem már párszor, hogy nem szeretem a friss bazsalikomot, így nekem a pesto nem pálya, már az illatától is rosszul vagyok. Viszont vizuálisan nagyon is tetszik, és akármennyire hülyén hangzik, de mégis meg tudom kívánni, csak azért mert jól néz ki, bár tudom, hogy az első falat után már én sem szoktam érteni magamat.
Egész jól megszerettettem már itthon is ezt a változatot, bár igazság szerint mi legtöbbször valamilyen natúr sülthús mellé esszük (a legjobb fokhagymás szűzpecsenyéhez), de persze miért ne lehetne magában is, nyilván.
A hozzávalókat egyszerre aprítógépben összekeverjük. Nagyon ügyeljünk a sózásra, sokkal több kell bele, mint amennyit gonolunk, a rukkola összezúzva nem olyan karakteres, mint a bazsalikom, és a só hozza ki rendesen az ízét. A másik, hogy itt nem lehet zacskós fűrészporízű parmezánnal trükközni, muszáj bele frissen reszelni. Nincs mese.
7 megjegyzés:
Rukkolával még nem próbáltam, de az "eredeti" receptből a fenyőmagot már helyettesítettem mással. Bár nem írod, én úgy olvastam, hogy a magot érdemes megpörköli - én sajnos rendszeresen megégettem, ami nem tett jót a pesto minőségének. Helyette karamelizált tökmagot vagy napraforgó magot használok, ezúttal pörkölés nélkül. Az én receptemben egy csipetnyi cukor is szerepel, azt természetesen elhagyom. Szerintem érdemes kipróbálni, kellemesen pikáns az íze. Érdekes lehet mézes dióval is.
Szia Kriszta! Én azért nem szoktam megpirítani, mert akkor a fenyőmag kicsit kiszárad és veszít a krémes állagából. A pirításkor szerzett plusz füstös íz, persze jól jöhet, de ezt inkább rászórnám a kész cuccra.
MIKOR INDUL ÚJRA A BLOG?
Kérünk szépen új bejegyzéseket! :)
Ha nem szeretitek a bazsalikomot, petrezselyemből is állati jó tud lenni!
Olvasgatom ezt a kitűnő blogot, és tűnődöm, ki lehet Mignon, és ki a Másik Mignon???
S vajon, hová lettek, mi lehet Velük, és miért hagyták abba a blogot???
Vissza-vissza fogok térni!
Remélem, egyszer valamikor lesz válasz!
Megjegyzés küldése