2009. február 5., csütörtök

Csokitorta fehércsokis tejeskávés krémmel


Erről a tortáról csak annyit, hogy a foodbeam-ről van a receptje, tehát ez egyrészről már biztosíték rá, hogy abbahagyhatatlanul finom. Másrészről viszont el kell meséljem, hogy Éva barátnőm szülinapjára eredetileg ezt a tortát szántam, de mivel a fotózás miatt meg kellett vágni, megkóstoltuk. Aztán szépen lassan (nem is olyan lassan egyébként) egyre nagyobb volt a hiányzó rész, és egyre kisebb a torta. Mígnem azt vettem észre, hogy egy kis cikk maradt csak a tepsiben, amit már legnagyobb jóindulattal sem lehetett tortának nevezni. Így történt, hogy végül flancaramellel ünnepeltünk.

Hozzávalók:
a tésztához: 15 deka étcsoki, 15 deka vaj, 6 tojás, 25 deka cukor, 7,5 deka liszt, vanília, 5 tk nescafé (instant kávé), 4 ek kávélikőr (hát nekem ez nem volt otthon)
a krémhez: 10 deka fehércsoki, 4 deci tejszín, 2 tk nescafé (instant kávé)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vegyünk ki minden hozzávalót a hűtőből, hogy szobahőmésékletűek legyenek. Vajazzunk ki egy 23-26 cm átmérőjű tortaformát és a forma aljára terítsünk sütőpapírt is.
Gőz fölött olvasszuk meg a csokit a vajjal, majd hűtsük langyosra. Közben verjük fel az egész tojásokat a cukorral és a vaníliával, amíg jó sűrű habos krém nem lesz (kb 10 perc). Finoman forgassuk bele a lisztet és a kávét, majd a csokis masszát is. Mehet a tortaformába és a sütőbe kb 40 percre. Mivel csokis, vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Akkor jó, ha már kéreg sült rá, de ha megrázzuk, még érezhető, hogy a közepe kicsit folyós.
Hűtsük ki teljesen a tortát, közben megcsinálhatjuk a tetejére a krémet. Olvasszuk meg a fehércsokit és hűtsük langyosra. Verjük keményre a tejszín, forgassuk bele a fehércsokit és szitáljuk bele a kávét. Halmozzuk a torta tetejére.
Ha valakinek még ez sem lenne elég, szórja meg kakaóporral!

5 megjegyzés:

Dora írta...

a nescafe alatt mit ertesz? hirtelen kave? (a nescafe egy marka es rengeteg mindent gyart es nem ertem)

Dora írta...

es 150dkg etcsoki?
az egy kicsit nem sok?

Mignonok írta...

Szia Illustrativo,
Köszönöm az észrevételt, javítottam a hibákat. Persze 15 deka a csoki. A nescafét úgy gondoltam, hogy függetlenedett a márkától és az azonnal oldódó kávét jelenti...remélem nem történtek tömeges tragédiák a figyelmetlenségből kifolyólag..

Zsuzsi írta...

Muszáj lesz megkóstolnom...

Mamma írta...

Ez a süti nagyon hasonlít a Torta Paradisora :). Már képről is olyan finomnak tűnik!
Én inkább folyékony, erős kávét tennék bele, majd kipróbálom, mennyivel nem lesz híg a krém.