2009. február 3., kedd

Kecskesajttal töltött paradicsom


A "nem kell minden nap bonyolultat főzni" megállapításban annyira egyetértek a Másik Mignonnal, hogy jöjjön az én oldalamról is egy nagyon gyors, de annál finomabb elő/főétel, attól függően, hogy fogyókúrában vagyunk-e. Ha igen, akkor a képen látható csábító kenyérszelet nélkül tanácsos elfogyasztani a paradicsomokat. Kitalálhatjátok, hogy ezt a receptet is Párizsban tanultam, de ezúttal nem az étteremben a csapóajtó mögött, hanem Chouchou kápráztatott el vele egyik este. Nem volt nehéz, mert amiben egy kis kecskesajt felbukkan, annak nálam nyert ügye van...

Hozzávalók: 8 paradicsom, egy csokor friss bazsalikom, 1 nagy fej hagyma, 25 deka kecskesajt, só, bors, jó kis barnakenyér, aki megengedheti magának

A paradicsomok kalapját levágjuk (a csumás oldalán fognak ülni, a másik oldalát kell megskalpolni) és a belsejét egy tálba kikaparjuk. Mindegyik paradicsom belsejét kibéleljük 1-2 bazsalikomlevéllel, majd megtöltjük őket egy-egy kecskesajt darabbal. Rárakjuk a tetejét és egy kiolajozott tepsin 180 fokos sütőbe toljuk kb 20 percre. Közben egy serpenyőben a forró olivaolajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, ráöntjük a paradicsomok kivájt belsejét és sózzuk, borsozzuk kedvünk szerint. Ezzel a mártással kenjük meg a kenyeret, amit a forró paradicsom mellé harapdálunk.


2 megjegyzés:

erős ildikó írta...

De jó, már ránézni is, köszi! Mentve!

Mignonok írta...

nagyon örülök, hogy tetszik, jó étvágyat!! :-)