2009. február 23., hétfő

A világ legfinomabb melegszendvicse




Soha nem főzök semmi gombásat, mert Gergő utálja, én meg nem akarom magamra haragítani, mert akkor lenne nemulass :-))

Persze ez nem igaz ;-)), mégsem veszek soha gombát, mert ennyit igazán tiszteletben lehet tartani, én pedig kompenzálom magam éttermekben, vagy ha csak a csajoknak főzök, és eszembe jut például ez a világ legeslegfinomabb melegszendvicse. Gombakrémes, igazi kenyéren!, jó sok borssal, és sok friss petrezselyemmel (jelen esetben nincs benne friss petrezselyem, mert 3 egymást követő boltban sem találtam – ez a halálom egyébként, hogy néha annyira egyszerű alapanyag hiánya miatt gondolhatok ki valami más vacsorát). Szóval ebből kimaradt a friss petrezselyem, de ti ne hagyjátok majd ki.


Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 20-25 dkg gomba, 1 tv paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 kávéskanál liszt, 1,5 dl tejszín, 1 egész tojás, szerecsendió, só bors, 10 dkg reszelt sajt

A karikára vágott hagymát minimális olajon megpirítjuk, beletesszük a felkockázott paprikát, aztán rádobjuk a megmosott, felszeletelt gombát, és addig sütjük, míg a gomba leve teljesen el nem tűnik. Rászórjuk a kiskanál lisztet, só, bors, szerecsendió, és az apróra vágott petrezselyem, majd felöntjük a tejszínnel és besűrítjük. Beleütjük a tojást, beledobunk egy marék reszelt sajtot és alaposan összekeverjük. A maradék sajtot a tetejére szórjuk, és mehet a sütőbe.

Figyelem! Ha valakinek véletlenül van kéznél egy óriáskiflije, azzal lesz igazán mennyei :-)


10 megjegyzés:

Latsia írta...

Hát azt elhiszem, baromi jól néz ki!;O)

sedith írta...

Hmm, ezt el fogom készíteni. Nálunk mindenféle formában megy a gomba, de ilyen szendvicskrémnek még nem képzeltem el! Nagyon jól néz ki és szerintem egy csomó babért aratok majd vele!:D

Névtelen írta...

Minyon,

ha valahol találsz petrezselymet érdemes jó sokat venni belőle és porciózva bepakolni a fagyasztóba ilyen alkalmakra.
"Anyósom" is így csinálja. ;-)

Mignonok írta...

Sziasztok, nagyon örülök, hogy tetszik!!
Lizi, sajnos az a bajom, hogy nagyon kicsi a mélyhűtőm, és nem magyon fér el benne semmi ilyen hosszútávon ott tanyázó dolog, bár a petrezselyem valószínűleg nem fogalna sok helyet... de többször voltam már úgy, hogy bevásárláskor a húsokat nem tudtam betenni, ezért minden mást ki kellett szedni...

Névtelen írta...

Igen, a mélyhűtőben lapuló dolgok hajlamosak jó sokáig ott felejtődni. :-) Az ember meg jó rácsodálkozik, hogy jééé nekem ilyen is van.

Mignonok írta...

hát ez az, aztán ezek a régóta ott felejtett dolgok sajnos mennek a kukába, mikor a vidéki rokonoktól érkezik mondjuk egy szállítmány hurka...
alig várom már, hogy legyen egy nagyobb hűtőm, ahonnan nem kell kihajítani mindent, ha új lakó érkezik :-)

Névtelen írta...

talán érdemes néha (havonta) felhasználni a régieket - emlékeztető a hűtőre ;-)

a 3 fiókos hűtő jó nagy tud lenni, de nem elég nagy ;-)
egy hűtőládáshoz meg legalább egy saját pince és vastag pénztárca (-villanyszámla) is szükséges :-)

akkor kívánom neked a nagyobb hűtő mihamarabbi érkezését ;-))

Patricius Winery írta...

Kedves Gasztroblogger!


Díjaznánk a főztödet! Íme egy igazán Neked való kihívás: áprilisban egy karton, azaz hat palack kiváló Patricius bort nyerhetsz, ha elkészíted és posztolod a blogodon a borhoz szerinted legjobban illő borfalatot!

Minden héten másik borhoz várunk recepteket, Te kiválasztod a bort, amihez főzöl majd, mi pedig térítésmentesen elküldjük azt Neked.

3 kritériumot kell teljesítened a borfalat elkészítésénél:
• ízvilágában legyen az adott borhoz illő
• legyen fingerfood jellegű (ne kelljen hozzá tányér és „komoly” evőeszköz)
• szezonális hozzávalókat is használj

Ha szeretnél résztvenni a versenyben, a következőket kell tenned:
• Írd meg MÁRCIUS 26-ig az info@patricius.hu e-mailcímre, hogy az alábbi borok közül melyikkel szeretnél főzni és ne felejtsd el megadni a postázási címedet! A boroknál adj meg preferencia sorrendet, mert boronként 10 palack a verseny rendelkezésre álló keret, így ha az általad megjelölt bor már elfogyott, akkor az általad sorban megjelölt következő bort küldjük helyette.

• Mi elküldjük Neked a bort március 31-ig.- sem a borért, sem a szállításért nem kell fizetned!

• Te készítsd el a borhoz illő borfalatot, amit fotóval és receptleírással posztolj a blogodon az adott bor versenyhetének utolsó napjáig, majd küldd el a recept linkjét a fenti e-mailcímre.

• Növeld a nyerési esélyeidet és posztold a recepted linkjét a Patricius Borház Facebook oldalán is és szavaztasd meg a barátaiddal, mert az adott héten a legtöbb lájkot kapott recept készítője is nyer majd egy palack bort, sőt a FB oldalon az adott heti szavazók között is kisorsolunk egyet!
Versenyhetek Borok
Április 2 – Április 8. Patricius Tokaji Furmint 2010 /száraz Április 9 – Április 15. Patricius Tokaji Sárga Muskotály 2009/száraz

Április 16 – Április 22. Patricius Tokaji Késői szüretelésű Katinka/édes

Április 23 – Április 29. Patricius Tokaji 4 puttonyos aszú 2003/édes

Bízunk benne, hogy kellőképpen felcsigáztunk! Ha szeretnél részt venni a versenyben, látogass el a Fűszer és Lélek gasztroblogra a részletekért, a blogon áprilisban minden héten megtalálod majd az eredményeket és egy-egy inspirációs receptet az adott hétre!

Üdvözlettel: Fűszeres Eszter és a Patricius Borház

Unknown írta...

Ez téleg nagyon finom egy párszor elkészítettem nagyon ízlet mindenkínek.

munyo írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.