Roppant finom, amíg van eper mindenképp próbáljátok ki! A tejszínhab miatt csak frissen jó, de nem lesz gond a fogyással, garantálom. Persze ha már eper nincs, lehet málnával, ribizlivel, vagy akár őszibarackkal is csinálni.
Bár ez nem egy igazi pavlova, mert van tészta alapja is, de ezért is odavagyok!!!!
Mostani kedvencemből, a BBC Goodfood magazin szakácskönyvéből készült.
Hozzávalók:
tortához: 10 deka vaj, 10 deka cukor, 1 tojás + 2 tojássárgája, (a fehérjét tartsuk meg a meringuehez), 10 deka liszt, 1 tk sütőpor, 2 ek tisztított darabolt pisztácia, 2 ek tej
meringuehez:2 tojásfehérje, 10 deka porcukor
tetejére: 3 deci tejszín felverve, 20 deka eper nagyobb darabokra vágva
A tésztához először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A vajat keverjük ki a cukorral, meg a tojásokkal, adjuk hozzá a sütőporos lisztet meg a pisztáciát és a tejet.
Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába kanalazzuk a tésztát, majd megcsináljuk a meringuet. Verjük nagyon kemény habbá a fehérjéket (szobahőmérsékleten a legjobb!!!), majd adjuk hozzá a cukrot apránként. Simítsuk a tészta tetejére, majd süssük kb 45 percig.
Hagyjuk kihűlni, majd kanalazzuk a tejszínhabot a torta közepére és szórjuk meg bőven eperrel.
1 megjegyzés:
Nagyon ígéretesnek néz ki. Kár, hogy a diétám miatt, most csak nézegethetem. Nem baj 1 hónap múlva már lehet enni ilyet is. Legfeljebb barackkal.
Megjegyzés küldése