Egy kis dicsekvés, hogy mennyi mindent kaptam az elmúlt hónapokban. Na jó, nem fogom most közzétenni az összes ajándékot, mert csomót már pl megettem, meg csomónak egy külön posztot szánok, de azért íme néhány a gasztroszerzeményekről...
Kis fém karika. Aminek nem tudom mi a hivatalos neve, de pogácsa szaggató is lehetne. Hogy mire való? Hogy pl a krumplipürét, rizst, bármilyen más köretet, vagy salátát szépen tálaljunk benne. Belekanalazzuk, kicsit várunk hogy összeálljon a formában a belepakolt finomság, esetleg lehűtjük, majd lehúzzuk a formát, és máris a párizsi éttermeket is megszégyenítő tálalást produkáltunk....
Kis fém karika. Aminek nem tudom mi a hivatalos neve, de pogácsa szaggató is lehetne. Hogy mire való? Hogy pl a krumplipürét, rizst, bármilyen más köretet, vagy salátát szépen tálaljunk benne. Belekanalazzuk, kicsit várunk hogy összeálljon a formában a belepakolt finomság, esetleg lehűtjük, majd lehúzzuk a formát, és máris a párizsi éttermeket is megszégyenítő tálalást produkáltunk....
Aztán itt van ez az annyira nem szép, de annál hasznosabb kis tubus. Kb 2 deci folyadék fér bele. Párizsban ilyen tartályokban keverték össze a különböző saláta vinegretteket, a desszertek szószait, az ízesített olajokat is. Nagyon praktikus, pl. majonéz készítéshez, ahol az olaj egyenletesen finom adagolásán múlik minden!
Olajspriccelő, az álmom. Salátákhoz, grill húsokhoz. Nagyon jóóóó. Mást is lehet bele tölteni, de én egyelőre olajjal próbálkozom...
Nyomókészlet. Hab vagy bármilyen töltelék, ganache betöltéséhez. Különböző fejekkel. Még nem próbáltam ki, szerintem a legközelebbi macaron esten fogom felavatni.
Csudálatos kis dobozka, amiben bármit lehet tartani. Sajna az utazás során megsérült, de annyira el tudom képzelni a majdani konyhámat, hogy ilyen dobozok sorakoznak a pulton...
És egy könyv a sok közül. Macaron készítéshez. Franciául. Ha összeszedem magam, írok egy posztott a macaronsütési kudarcaimról. De! Szeretném felhívni a figyelmet, hogy akkor még nem volt meg a könyvem. Persze kétlem, hogy azon múlna. Ha Chili és Vanilia a Kreatív legújabb számában azt nyilatkozza, hogy az az álma, hogy egy tökéletes macaront süssön....
És végül, de nem utolsó sorban IGAZI créme brulée tálkák. Mert én eddig mindig kis szuflés tálkákban csináltam a bruléet. Ezentúl már úgy fogom tálalni, ahogy a franciák! Egy baja van csak, hogy mivel nagy az alapterülete, kevés fér el belőle egy tepsiben.
A legtöbb cucc Alice Delice-ből van. Nagyon kéne egy ilyet nyitni itthon is. Egyébként nyílt is valami, a Moszkva téri metro megállóban láttam: Desszertmester.
6 megjegyzés:
Nagyon klassz ajándékokat kaptál! :)
Ez a Desszertszalon viszont egészen lázba hozott! A magyarországi sütőforma és kiszúró kínálathoz képest egészen fantasztikus a kínálat. Kösz a tippet!
Szia!
Nagyon tetszik ez a bemutató cikked!
És örülök, hogy írtál arról is, hogy hol lehet kapni. Úgy hallottam, hogy Pécsen is van egy ilyen bolt, ahol Wilton cuccokat árulnak: www.soregi.hu Ezt a Pécs és környéki bloggereknek küldöm főként! :)
Niki
Hááát...így könnyű :)
Ugyanilyen francia creme brulee tálkáim vannak, és nagy tepsiben sok elfér:-))
Macaron jegyzeteket nagyon várom! Bár már annyi kudarcom volt vele, hogy nem tudom mikor veszem rá magam ismét - talán a post lelkesít majd.
Üdv,
LepkePillangó
Juuuj, én is nagyon szeretnék fémkarikát saliknak!!! Grat a cuccokhoz, nagyon szuperek! :)
Imádom Párizst és nagyon tetszett a beszámoló, többek közt ezért is szeretnélek megjutalmazni a kreatív blogger díjjal melyet itt megtekinthetsz: www.gozgomboc.blogspot.com
Megjegyzés küldése