2009. március 1., vasárnap

Mennyei magos csirke - vkf. 23.


Szójjá’ má’ muternak, dobjon le szotyira pénzt. :-)


Hozzávalók: 2-3 nagy marék sózatlan, piritatlan napraforgómag, fél póréhagyma, 40 dkg csirkemell filé, 2,5 dl tejszín, 5 dkg vaj, majoranna, bors, só


A száraz serpenyőben alaposan megpirítjuk a napraforgómagot, félrehúzzuk, hagyjuk kihűlni. Másik edényben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzátesszük a felkockázott húst, alaposan megsózzuk, és borsozzuk. Kb. 15-20 percig pirítjuk, rászórunk egy kis majorannát. Felöntjük a tejszínnel összeforraljuk, és belekeverjük a pirított szotyit. Krémes, de ropogós, mennyei :-)

Garantált siker lesz, sima rizst adjunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: