2009. június 18., csütörtök

Csirke korma




Ez a nagyon krémes, lágy indiai csirke korma a záróakkordja az indiai esten készült különlegességeknek. Egyvalami ugyan még nagyon hiányzik: egy sajátkészítésű naan. Azzal még lehet, hogy megpróbálkozom...


Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 ek reszelt gyömbér, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 deci joghurt, 2 hagyma, csili, 1 ek koriandermag, bors, kurkuma, garam masala, 1,5-2 deci kókusztej, só, kb 2 ek nagyobb darabokra vágott mandula
a tetejére: friss koriander, limelé

Vágjuk a csirkemellet kockákra, majd keverjük össze a gyömbérrel, a fokhagymával és a joghurttal. Tegyük a hűtőbe néhány órára, de legjobb egy éjszakára...
Olajon pirítsuk meg az összes fűszert (koriander, bors, kurkuma, garam masala), adjuk hozzá a hagymát meg a csilit. Ha már a hagyma is megpirult, adjuk hozzá a csirkedarabokat és pirítsuk az egészet még kb 10 percig. Adjuk hozzá a kókusztejet és forraljuk fel. Keverjük bele a mandulát is. Vegyük kicsire a hőmérsékletet és főzzük a csirkét úgy 30-40 percig. A tűzről levéve még adjunk hozzá ízlés szerint sót, citrom vagy lime levet és persze friss korianderlevelet.
Basmati rizzsel, indiai rizzsel (indiai fűszeres rizs), vagy naan-nal tálaljuk!


3 megjegyzés:

Belly írta...

Hát,Én így,első nekifutásra csirke komának olvastam:-DAztán leesett a tantusz:-D

Lizi írta...

Nagyon jól hangzik, ha letudom már végre a vizsgákat, megcsinálom a páromnak, ő is szereti az indiait.

Naan receptet már több helyen is láttam, csak nem lehet olyan nehéz. (?) :-)
Jelentsd, ha sikerült... ;-)

dalachre írta...

garam masalat hol lehet venni, tud valaki segíteni?és mangó chutneyt?