2009. június 5., péntek

Keralai tőkehal curry


A februári Delicious magazinban, az egyik rovatban másnaposság, illetve túlságosan hosszúra nyúlt éjszaka után is jóleső vacsorákat ajánlanak a brit sztárszakácsok. Nigella a Keralai halcurry-re esküszik, bár én nem az előírt állapotban fogyasztottam, a nyári hónapok buli- és fesztiválsorozata láttán, még jópár alkalommal lesz rá szükség...

Hozzávalók: 2 csomag fagyasztott tőkehalfilé, 2 ek kurkuma, 2 hagyma, 2 piros csili, kb 4 cm friss gyömbér, 1 csipet köménymag, 400 ml kókusztej, 1-2 ek tamarind paszta, 1 halászlé kocka, olivaoaj
A halat nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk, majd bekenjük 1 ek tamarinddal. Egy nagyobb lábasban, vagy wokban felhevítjük az olajat, megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csilit, a gyufaszál méretűre aprított gyömbért, meg a többi fűszert is. A kókusztejben elkeverjük a maradék 1 ek tamarind pasztát, majd belerakjuk a halászlé kockát és felöntjük 6 deci forró vízzel. Ezt a keveréket öntjük a fűszeres hagymás keverékre és összefőzzük.

Eddig már jóval előbb is elkészíthetjük a currynket, aztán ha már enni szeretnénk, csak dobjuk bele a haldarabokat a forró szószba és percek alatt főzzük őket meg.

Én "indiai rizzsel" tálaltam, ami csak annyiból áll, hogy a csarnokbéli ázsiai boltban vásárolt indiai fűszerkeveréket (kurkuma, mustármag, fekete szezámmag és még nem tudom mi) a kész rizsbe keverem.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia,
A halászlé kockán a magyar ízvilágú halászlé kockát érted?
Kata

Vali írta...

Szia!
Kérlek nézz be hozzám.