2009. június 24., szerda

Kínai sertésszűz


Megpróbálom még addig előadni az autentikus kínai sertésszüzet, míg a Másik Mignon vissza nem jön a kínai nagyfalnál tett kiruccanásáról, mert utána már esélyem se lesz.
Ez az ázsiai beütésű sertésszűz igazi vagy sem, egy biztos nagyon finom. Omlós, hihetetlen különleges a fűszerezése, nagyon jól passzol a kínai rizstésztával, és nem utolsó sorban kb 20 perc az elkészítése.

Hozzávalók:1 nagy sertésszűz, 3 ek szójaszósz, 1 ek szezám olaj, 2 ek kínai ötfűszer keverék, 1 gerezd fokhagyma összepréselve, 1 ujjnyi friss gyömbér lereszelve, 4 ek méz, olaj, 1 csilipaprika, 0,5 kiló leveles spenót, paprika, vagy fagyasztott wok zöldségkeverék, babcsíra, pirított szezámmag, rizstészta
Vágjuk darabokra a sertésszüzet, öntsük rá a szójaszót, a mézet, a friss reszelt gyömbért, a fokhagymát, a szezámolajat, az ötfűszerkeveréket és tegyük félre 10 percre.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a szűdarabokat, kicsit később adjuk hozzá a páclevet is.
Egy másik serpenyőben olajon pároljuk meg csilit meg a babcsírárt a leveles spenótot és a többi zöldséget. Borítsuk a zöldségeket a húsos serpenyőbe és rottyantsuk össze. Pirított szezámmaggal meghintve tálaljuk, rizstésztát kínáljunk hozzá.
Ne felejtsük az asztalra tenni a szójaszószt...

2 megjegyzés:

Cogno írta...

köszönet ezért a receptért.. nagyon jól hangzik!!

Palócprovence írta...

Játékba hívlak Benneteket:
http://palocprovence.blogspot.com/2009/06/lenyegtelen-dolgaim.html