Nemrég indiai estet tartottunk, ahol több más indiai finomság mellett felszolgálásra került a híres tandoori csirke is. Hagyományosan ugye egy speckó agyagedényben (tandoor) készül, de ennek híján megteszi a sima tepsi is.
Hozzávalók: 8 alsó csirkecomb , 1 dl joghurt, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk őrölt koriander mag, 0,5 tk őrölt paprika, 1 gerezd fokhagyma, tetejére joghurt
A combokat többszörösen összeszurkáljuk egy éles késsel. A joghurtot elkeverjük a fűszerekkel és a fokhagymával. Egy nejlonzacskóba tesszük a csirkecombokat, leöntjük a joghurtos keverékkel, jól összerázzuk. 2-3 órán keresztül a hűtőszekrényben pácoljuk majd grillsütőn vagy grill alatt barnára sütjük. Én tepsiben sütöttem fólia alatt fél órát, utána még 10 percet rápirítottam a tetejükre.
Tegyünk joghurtot a combok tetejére és rizzsel vagy naan-nal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Szia!
Csak annyi a kérdésem, hogy a combokat bőrükkel együtt sütöd, vagy leszeded a bőrt róluk?
Életemben egyszer ettem ilyet és nem emlékszem ott hogyan készült.
Megjegyzés küldése