2009. március 3., kedd

Csirke fekete szezámmaggal



A konyhaszekrényben való rendrakás a második legjobb házimunka szerintem. Az első kétségkívül a könyvespolcrendezés, mert itt három perc múlva már a lábaimat feltéve lehet olvasni valami rég nem látott/régóta keresett könyvet a kupi közepén, egészen estig, mikor a „te jó ég, már ennyi az idő” felkiáltással visszahányok mindent a polcra, megtartva azt a néhány hihetetlenül fontos kötetet, melyek valahonnan leghátulról kerültek elő. Ilyesmi történt a múlt hétvégén, mikor nagy lelkesedéssel nekiálltam a kamraszekrényben lévő elfekvő készletek feltérképezésének, és kábé a tizedik percben előkerült egy vákumcsomagolt fekete szezámmag, amit még az isztambuli fűszerbazárban vettünk. Gergő kb. 2 óra múlva jött haza, és ott talált a konyha közepén, amint fekete szezámos recepteket keresgélek a neten, és a törökországi képek közül válogatok. Sajnos kellett volna még egy kis idő, hogy valami igazán izgalmas recepttel álljak elő, úgyhogy ez egy egyszerű, és könnyen elkészíthető recept kezdőknek, és egy jó ötlet azoknak, akik októberben kaptak tőlem ajándékba a fekete szezámból :-)


Hozzávalók: ½ kg csirkemell filé, 2 tojás, 1 csésze fekete, egy csésze fehér szezámmag, 3 dl joghurt, 3 evőkanál méz, só, bors, olaj a sütéshez.

A megmosott, csíkokra vágott csirkemellet megsózom, egy kicsit állni hagyom, majd papírtörlővel megszárítom. Szórok rá egy kis frissen őrölt borsot. Felverem a tojást (ezt is sózzuk meg), és előbb ebbe, majd a szezámmagba forgatom a húsokat. Forró olajban kisütöm, és mézes joghurtba mártogatva esszük meg.


4 megjegyzés:

Vesta írta...

A harmadik legjobb házimunka pedig a ruhásszekrényben való rendrakás, hiszen ott pedig rég elfeledett ruhaféléket lehet találni, sorba felpróbálgatni, mígnem este lesz. Viszont másnap reggel lesz mit felvenni...

A néhány nappal ezelőtti csirkéd is jónak ígérkezik,és ez a szezámmagos is izgalmas!Melyikkel is kezdjem?!

Mignonok írta...

Szia Vesta!

Sajnos nekem a ruhapróbálgatás nem ennyire élvezetes, mert a régiek nem jönnek rám :-))) max a cipőkkel próbálkozhatok:-)

a csirkéket meg csak sorrendben :-)

Sáfránysárkány írta...

Vár egy kis meglepetés az oldalamon, ha van időd, kérlek kukkants be.

http://safranysarkany.blogspot.com/2009/03/baratsag-dij-talalva.html

Renata Kalman írta...

Egy ilyen fűszerbazárba én is szívesen ellátogatnék!