2009. március 20., péntek

Lencsepüré leves kacsamáj cappucinóval


Második párizsi látogatásom során kóstoltam meg ezt a levest. Azonnal a rabjává váltam. Számomra addig ismeretlen ízvilágba vezetett be. A lencse és a kacsamáj annyira jól kiegészíti egymást, és olyan különleges élményt ad, hogy vitathatatlanul ez a legeslegfinomabb leves, amit valaha kóstoltam.
A leveshez a Másik Mignon lencseleves receptjét használtam, azzal a változtatással, hogy csak közönséges lencsét használtam.
A képen látható a párizsi és a magyar változat közti eltérés. Szerencsére a külcsín nem volt semmilyen káros hatással a belbecsre...

Hozzávalók a lencseleveshez: 30 dkg közönséges lencse, 1 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 fehérrépa, 1 liter zöldségleves, 2 dl tejszín

Hozzávalók a kacsamáj cappucinohoz: 20 deka kacsamáj pástétom, 2 deci tejszín
Olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a felaprított fehérrépát, és alaposan összepirítjuk. Rászórjuk a fűszereket, és hagyjuk hogy az aromák kiolvadjanak a forró vajban. Beletesszük a lencsét, és felöntjük a zöldséglevessel. Kb. 30-40 percig főzzük, majd lebotmixerezzük, beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk.
A kacsamájat összekeverjük egy kis tejszínnel, hogy folyós legyen, megsózzuk, megborsozzuk. A többi tejszínt felverjük, majd belekeverjük a a májat.
Habgaluskákat szaggatunk a leves tetejére.
Az ízhatás leírhatatlan.

5 megjegyzés:

viksi írta...

Zs. ezt kész bolti pástétomból csinálod? néha veszek a culinarisban, ha azt ismered, abból lehet pl.?

más: olyan jó lenne ha megkülönböztetnétek magatokat, mondjuk a címkék között,segítség, néha nem tudom követni, hogy melyik kinek a sztorija, na a párizsi viziten és a férjes vacsorán túl.

Névtelen írta...

Aki rendszeres olvasó, az tudja, ki, melyiket bejegyzést írja :)

Névtelen írta...

Helyesen: ki, melyik bejegyzést írja.

Mignonok írta...

Köszi Meggy, vicces, hogy pont te irod le ezt először:-) - bettina:-)

Névtelen írta...

Már elnézést de milyen fűszereket milyen vajba?
Tisztelettel:
Az Angyal