2009. március 10., kedd

Pink reteksaláta gyömbérrel és póréhagymával


Nemrég írtam, hogy idén télen rengeteg retket eszünk. Ez a vidám színű saláta egyike azoknak, amiket gyakran csinálok mostanában. Végtelenül egyszerű (rájöttem, hogy bonyolult kajákhoz hozzá se kezdek már), és csak a színe miatt különleges.

Kell mondjuk hozzá egy úgynevezett zsülienvágó (hacsak nem akarja valaki egyesével a gyufaszál felének vastagságára vagdosni a retek szeleteket). A célszerszám úgy néz ki, mint egy krumplihámozó, csak cikk-cakkos az éle. Én még a Kátaiban vettem, de gondolom bármilyen konyhafelszerelési boltban kapható. Magyon praktikus egyébként, én mindenféle salátához gyakran aprítom ezzel a zöldségeket, nagyon mutatós.


Hozzávalók: 1 jégcsap retek, 1 kicsi cékla, 1 teáskanál reszelt gyömbér, ½ citrom leve, 8cm póréhagyma

A jégcsapretket felcsíkozzuk, jól besózzuk, rácsavarjuk a citromlevet, és egy kicsit állni hagyjuk. Aprító géppel pépesre aprítjuk a céklát, majd alaposan hozzákeverjük a jól lecsepegtetett retekhez, majd rászórjuk a gyömbért és a szintén vékony csíkokra vágott póréhagymát.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Nyimm-nyámm!;) Imádom a salátákat! Tervezem elkezdeni a 90 napos diétát, de úgy döntöttem, hoyg a gyümölcsnapokat átalakítom salátanapokká, ugyanis a zöldségek mégiscsak olcsóbbak mostanában, mint a gyümik! Remélem, ugyanolyan hatásos lesz!

Zsuzsi írta...

Ilyen szerszámot a Lehel emeletén, a konyhacikkes butikban is kapni (600 Ft), nekem onnan van, és tényleg kiváló. Én pl. ubisalihoz szoktam használni. :)

Névtelen írta...

Én manuális aprítottam a múltkorában, na persze nem ilyen vékonyságúra.

Ezek a színes saláták tényleg nagyok jók, én a múlt héten készítettem lilakáposztából, répából és almából mézes-gyömbéres-citromos dressinggel (BBCFood-ról). Az is nagyon jó volt. ;-)