2009. július 30., csütörtök

Banános karamellás palacsinta


Nem kifejezetten nyári desszert, de hát mit csináljak, ha annyira kívántam a legutóbbi áfonyás palacsintát, de csak néhány szottyadt banán hevert a gyümölcsös tálban...
A karamell öntet annyira finom, és annyira jó passzol a banánhoz, hogy a palacsintahalom egy perc alatt elfogyott, az utolsókhoz, már karamell sem jutott, legnagyobb bánatomra...

Hozzávalók: 20 deka liszt, 1 tk sütőpor, 2 tojás, 4 deci tej, kis olvasztott vaj, 3 banán
a karamell öntethez: 10 deka cukor, 10 deka vaj, 3 ek golden syrup (nekem pont volt, akinek nincs, az használjon 15 deka cukrot), kb 1,5 deci tejszín

A palacsintához robotgéppel elkeverjük a hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a karikára vágott banánokat.
A serpenyőben felolvasztunk egy kis vajat, így sütjük ki a tenyérnyinél nem nagyobb palacsintákat.
Közben elkészítjük a karamell öntetet: egy kis lábasban összemelegítjük a vajat a cukorral és a sziruppal, majd ha már minden felolvadt és megpörkölődött, akkor hozzáadjuk a tejszínt is. (Később, ha besűrüsödik, adhatunk még hozzá).
A palacsintákat banánkarikákkal és karamell öntettel tálaljuk. Leírhatatlan...

1 megjegyzés:

Lizi írta...

Gondolom alapvetően bármilyen gyümölccsel becsúsznának ezek könnyedén... :-)