2009. július 27., hétfő

Fokhagymás paradicsomos rák


Odavagyok az egyszerű ételekért. Egy vajas kifli, egy jó paradicsomos spagetti vagy akár egy sós avokádós pirítós...hm... Nem nagy flanc az egész, mégis a hozzávalók íze vagy minősége miatt rabulejtenek.
Az egyszerű ételek azért is jók még, mert roppant gyorsan elkészülnek. A következő étel is ilyen, hazaéréstől, egészen pontosan a konyhába belépéstől számított 20. percben asztalterítéssel együtt garantáltan el lehet kezdeni a vacsorát. Egy jó pohár hideg fröccsel, friss bagettel tunkolva a paradicsomos szószt, nincs is idálisabb a napi élmények átbeszélésére. Mégis... Ha mindezt egy naplementébe hajló teraszon tennénk. Giccses, giccses, de ha velünk történik, mégsem olyan rossz.

Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 25 deka koktélparadicsom, 15-20 nagyobb fagyasztott vagy friss rák, só, bors, bagett

Egy serpenyőben olivaolajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, beledobjuk a rákokat, majd a félbe vágott paradicsomokat. Lefedjük és kb 10 percig főzzük, amíg a rákok megfőnek, a paradicsomok pedig összeessenek. Sózzuk, borsozzuk és már ehetjük is.


Nincsenek megjegyzések: