Polcz Alain, például az eredeti erdélyi receptet követve csak hagymával és olajjal keveri ki az áttört, megsült padlizsánt. Lehet még bele rakni fokhagymát, vagy majonézzel kikeverni.
Én a hagymás, fokhagymás, majonézes híve vagyok. Meleg vajas pirítóson paradicsommal...hmmmm
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán (1 üveg padlizsán püré), készen vett vagy házilag készített majonéz ízlés szerint, 1 kis hagyma lereszelve, 1 gerezd préselt fokhagyma , só, bors, olívaolaj
A padlizsánokat sütőlapra fektetve addig sütjük 200 fokos sütőben, amíg össze nem esik, héja szenes nem lesz. Ha kihűlt, leszedjük róluk a héjat és szitában kicsit lecsöpögtetjük. Átturmixoljuk és hozzáadjuk az ízesítőket: a hagymákat, a majonézt, a sót, a borsot és szükség esetén még egy kis olívaolajat.
1 megjegyzés:
Ilyennel neveztem a mostani VKF-re :-)
Isteni! Még Zuram is jóízűen ette!
Megjegyzés küldése