2008. június 24., kedd

Gyömbéres mentás limonádé

Egy kis hűsítő a forró napokra...
A hétvégét Balatonon töltöttem egyik kedves barátnőmnél. Őt dícséri a limonádé, amibe a gyömbér egzotikus íze tesz egy plusz csavart. A gyömbért lehet reszelni vagy nagy szeletekben az italba dobni. A reszeléktől intenzívebb íze lesz. Bármelyiket is választjuk, benne is hagyhatjuk vagy le is szűrhetjük az italt. Természetesen mi annyira ki voltunk tikkadva, hogy esélyünk sem volt megvárni, míg a gyömbér íze kiázik. Aki későn tápászkodott fel a törölközőjéről, az maximum a jégdarabokra ragadt mentaleveleket nyalogathatta le.

Hozzávalók: 3 narancs, 2 citrom, 1-2 lime frissen kifacsarva, friss menta, méz, fél-fél üveg buborékos és sima ásványvíz, gyömbér reszelve-vágva, jég minden mennyiségben

A gyümölcsöket kifacsarom, a mézet hozzájuk csurgatom és elkeverem benne. (ha nem nagyon akar feloldódni, érdemes megmelegíteni egy kicsit és utána jégkockával visszahűteni a keveréket). Beleöntöm a vizeket, belerakom a gyömbérpépet/darabokat, a mentalevelet meg a jeget, és leturmixolom egy kicsit, amíg a mentalevelek felaprítódnak. Aki le akarja szűrni, mert nem szereti a gyömbérdarabokat rágcsálni, az még a jégkocka és a menta hozzáadása előtt tegye meg, és csak utána turmixoljon.

Nincsenek megjegyzések: