2008. június 22., vasárnap

Sörkorcsolya, borszánkó I.

Úgy tervezem, hogy ez egy sorozat lesz, mivel az EB minden egyes áldott napja kihívások elé állít. Az persze nem lenne meglepő, ha focis kérdések megválaszolásánál szorulnék, bár határozott fejlődést mutatok: tudtam például hogy Ibrahimovics nem orosz. Úriember biztosban nem fogad ugyan :-) de nyertem. Az is igaz, hogy váltig állítottam, hogy dán*, de ezt megintcsak honnan tudnánk lány létünkre.

Neeeem, a kihívások konyhai vonalon jelentkeznek, mégpedig meccsnézésre beszivárgó barátok képében, akik ’áááá, nehogy készülj valamivel’ transzparenst lóbálva érkeztek, aztán két félidő közötti szünetben azért mindig csak felmerült a „rendeljünk pizzát, melyik hozza leggyorsabban” kérdés. Itt kellet közbelépnem többször is, megelőzendő, hogy házitündér kárrieremen csorba essen. Két dolgot kellett végiggondolnom:

1 - mi pásszol a sörhöz?

2 – mi van itthon?

Viszonylag gyorsan ment, mert a két halmaz sehol nem metszette egymást.

Idő és nyersanyag hiányában muszáj volt a sörkorcsolya egyenlő: perec - pogácsa - sósstangli szentháromságtól elrugaszkodni.
Mi lehet még sörkori? Azaz mire esik jól még több sör?

Hát például erre:

TÖPÖRTYŰKRÉM

Hozzávalók: Kb. 50 dkg töpörtyű, 6-7-8 kávéskanál MAGOS dijoni mustár – a magosságon komoly hangsúly van!, csilipehely – ízlés szerint, de minél több annál jobb, őrölt kömény, só, bors, nagyobb mennyiségű lilahagyma – nagy szerencse, hogy most kapható még az új, édesebb változat

A lilahagyma kivételével mindent botmixerezzünk össze, a hagyma karikára vágva mellé, méginkább a tetejére. Hát ha még van otthon friss petrezselyem…
Nekem nem volt, de nagyon jól jött volna.

Nyilván nem egy bonyolult kaja, de mellékszálnak jó, ha a sörözés a fő program.

*svéd

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ezt kipróbálom, bár otthon nem szeretik annyira a lila hagymát de én imádom.... már alig várom..