A málnás finomságok sorát azonban ez a régi kedvenc nyitja, egy jól bevált jolly joker. Több okból is az: 20 - na jó…konyhatündéreknek, akik először teszik be a lábukat a konyhába 30 perc - alatt elkészül, és az alapanyagok dacára hihetetlenül könnyed, selymesen lágy íze van, pedig elkészítését tekintve a legegyszerűbb édességek egyike.
Eda, Eszter, Zsófi és Zita barátnőim kedvéért a szokottnál részletesebben írom le a tennivalókat, hogy garantált legyen a siker.
És ha mégis kiürülne a piacokról a málna, tessék kipróbálni meggyel, aztán jövő tavasszal eperrel és megint málnával!
Tehát a hozzávalók: 4 friss tojás sárgája, 20 deka porcukor, 50 deka mascarpone, 1 kiskanál vanília komplett (a Vásárcsarnok Ázsia boltjából), de jó a vaníliás cukor vagy a vanília aroma is, 1 kiló málna, 1 doboz babapiskóta, narancslé és triple sec vagy contreau
előkészítés:
- a tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat egy nagy edénybe tesszük
- a málnafelét egy edénybe leturmixoljuk
- 2 deci narancslét összekeverünk fél deci narancslikőrrel egy mélytányérban
- habverővel kikeverjük a sárgákat a porcukorral és a vaníliával, majd belekanalazzuk a mascarponét
- beleöntjük a leturmixolt málnapépet (előtte kisebbre vesszük a habverő sebességét, hogy ne fröcsköljön)és végül a málnamisu összeállítása:
- egy nagy tál alját kirakjuk a narancslés-likőrbe mártott babapiskótákkal
- ráöntjük a krém felét
- a megmaradt málnát is rárakjuk
- majd megint egy réteg mártogatott babapiskóta következik
- és végül a krém másik fele
- ha van még málnánk, feldíszíthetjük a tetejét
Ha elég előrelátóak voltunk és kibírjuk, legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben, hogy a krém megszilárduljon, a babapiskóta átázzon és az ízek összeérjenek.
Végső esetben a mélyhűtőben töltött 2-3 óra is megteszi.
1 megjegyzés:
oooo...
aszem én ettem ebből a finomságból :)
Megjegyzés küldése