2008. október 6., hétfő

Fokhagymás sült gomba szezámmaggal, mozzarellával


Nem kapcsolódik a témához, de gyakran olvasom más blogokon, hogy a látogatók milyen irreális kereső-kifejezésekkel jutnak el az egyes oldalakra. Most nem tenném itt közzé a saját statisztikánkat, csak szólok, hogy az utóbbi időben drasztikusan emelkedett azoknak a száma, akik a „Mennyei Atyaúristen” szó beírásával találtak ránk. Na okéj :-)

A képen pedig megint egy fogás, amit hívhatunk tapas-nak is, de készíthetjük köretnek, vagy meleg előételként is. Egyre jobban szeretem azokat a dolgokat, amiket percek alatt el lehet készíteni, és egyre gyakrabban készítek olyan vacsorákat, ahol nem a megszokott fogások következnek egymás után, hanem egyszerre 6-8 féle apróbb dolog kerül terítékre, aztán lehet eszegetni, beszélgetni, meg borozgatni. Ezeket háziasszonyként is jobban lehet élvezni, mintha máriáshuncut módjára kellene ugrálni, leszedni az asztalt, ezt behozni, azt tálalni, szóval ez a kényelmes vendéglátók megoldása, ajánlom mindenkinek. Ilyen vacsi egyik fogása nyugodtan lehet ez a gomba kaja, a lent vázolt recept igazából csak ötletadás.

Hozzávalók: 50 dkg kicsi gomba, fél mozzarella gömb, 5 teáskanál szezámmag, nagy csokor petrezselyem, 5 gerezd fokhagyma,

A gombákat alapos megtisztítás után a tűzforró olívaolajra dobom. Azért kell, hogy tűzforró legyen, mert így a gomba sül, és nem párolódik, ami nagy különbség, rádobom az apróra vágott fokhagymát és rázogatva tovább pirítom, sót és borsot teszek rá, majd jöhet a szezámmag, az a jó, ha sistereg és pattog. Jó néhány percig együtt sütöm, a végén rádobom, az apróra vágott petrezselyem zöldet. Bagett, fehér bor.

1 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Hmm...jól hangzik:-)
Van is otthon egy kevés shiitake gombám:-)))