2008. október 18., szombat

Sajtos túrókrémmel töltött színes paprikák


Anyukámnál a hűtőszekrényen mindig vannak innen-onnan kitépett, kipróbálásra váró receptek. Az alábbi is az egyik receptújság lapjáról származik. Eddig nem nagyon csináltam ilyen jellegű kajákat, de ez valami miatt megtetszett Talán a színes paprikák látványa keltette fel az érdeklődésemet. Előételként, vagy vacsoraként egy frissen sült bagett társaságában kiváló. A feljegyzett mennyiség 6 töltött paprikához elegendő, ebből ketten-hárman jól lakhatunk.

Hozzávalók: 3 kaliforniai paprika, 40 deka tehéntúró, 10 deka krémsajt, 1 tojás, 1 hagyma, 2 fokhagyma, petrezselyem, olaj, só, bors


A túrót kikeverjük a krémsajttal, a tojással, az apróra vágott hagymával és fokhagymával. Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és a félbevágott kicsumázott paprikákba töltjük. Kiolajozott tepsibe fektetjük a paprika csónakokat, és 200 fokon pirosra sütjük őket. A recept elkészítése fél óránál tuti nem vesz igénybe többet.

1 megjegyzés:

JuliusC írta...

Hello.

En ez megcsinaltam. Nagyon finom. De nekem kishijjan kifolyt a fele toltelek. Votl amelyik paprka kicsit eldolt es azert. De foleg a csuma altal paprikabol kihasitott lyukon keresztul.

Te hogyan csinaltad, hogy neked nem?

Gdonlom egy kicsit jobban megtoltottem mint kellett volna, de azert annyira nem!