2008. október 10., péntek

Marokkói paradicsomleves


Ez a leves nálunk abszolút az alapreceptek között van, anyukám sokszor csinálja, kiváltképp, ha vendégek jönnek. Eddig mindenkinek ízlett, még annak is, aki egyébként úúútálja a paradicsom levest. ...és csak egy pillanat összedobni. Hogy mitől marokkói? Jó kérdés. De egy, a 80-as évek elején megjelent nemzetközi recepteket felvonultató szakácskönyvben szerepel az eredeti recept, és ott így nevezték :-) Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók: 5 deka vaj, 2 ek liszt, 1 nagy sűrített paradicsom konzerv, 1,5 liter csirkealaplé, 1 deci tejszín, 1 deci tejföl, 1 tojássárgája, só, bors

Kis vajon megfuttatjuk a lisztet majd hozzákeverjük a paradicsomkonzervet. Felöntjük 1,5 liter csirkealaplével és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a tejszínt és a tejfölt a tojássárgával, és a levesbe keverjük. Ízlés szerint lehet rá kaprot vágni vagy reszelt sajttal megszórni. Nagyon finom!

3 megjegyzés:

Gabriella írta...

Tényleg nagyon finom, krémes lehet. Nálunk a paradicsomleves mindig terítéken van, így jól jön egy két új variáció.

Egyébként simán nevezhetnél vele a XX. VKF-re. :-))))

anna írta...

en is tok hasonloan csinalom, csak en tejet teszek bele es sok sok hagymaval inditom
[holnap pont olyat csinalok sok sok embernek]

miniMálna írta...

Tényleg finom és 15 perc alatt elkészül! Én inkább paradicsomkrémlevesnek hívnám. Köszönöm a receptet!