2008. október 7., kedd

Procacci - Bécs


A Madonna koncert alkalmából megszállták a magyarok Bécset. Mi is ott voltunk. Lehet, hogy túl nagyok voltak ez elvárásaim, de a koncert különböző hangosítási nehézségek miatt felejthető volt. Délután viszont betértünk egy étterembe, ami már jobban bevéste magát az emlékezetembe… A hely neve: Procacci.
Látványban nem hasonlít az általunk megszokott ütött-kopott rusztikus trattoriához. Egy sokkal kifinomultabb, letisztultabb kép fogad minket. Proseccot iszunk, és a csajokkal együtt rendelünk mindenféle előételt. Pirított baconos szarvasgombás ruccola salátát, lazacos édeskömény levest, és egy vegyes előétel tálat. A tálon volt egy különlegesen finom dolog, amit kiemelnék, a szarvasgombás krumplipüré. De természetesen a sonka, meg a grillezett padlizsán is remek volt.
Első-második fogásnak mindenki másfaját rendelt, hogy tudjunk csereberélni. Paradicsomos scampis raviolit, Grillezett calamarit spenóttal, én pedig egy fehérboros parmezános risottót. Mindegyik étel nagyon finom volt, és bár az adagok nem voltak nagyok, mégis jól laktunk velük. Ha választani kellene közülük, akkor azt hiszem a raviolit választanám…vagy a risottot?

Ezen a ponton már azt hittük, hogy nem fér belénk semmi, hacsak nem egy újabb pohár prosecco…Aztán mégis elcsábultunk. Két desszertet is választottunk. Egy citrom tortát sós karamellel és az örök kedvencet csoki szufflét vaníliafagylalttal. Egyikben sem volt kivetnivaló. A szufflé forró, belül folyós, a vaníliafagyi hideg, pont olyan amilyennek lennie kell. A citromtorta egészen lenyűgözött, talán azért mert az elején kicsit idegenkedtem tőle, de mikor megkóstoltam szertefoszlott minden gyanakvásom és már az első falat levett a lábamról.
A kiszolgálásban nem volt hiba, mindig ott voltak ha szükségünk volt rájuk, de nem tapadtak ránk. Az étterem másik felében bár működik. Ha Bécsbe mentek feltétlen üljetek be, ha másra nem is, legalább egy pohár proseccora.

2 megjegyzés:

viksi írta...

csak nem M.Z. ajánlotta? : )

Mignonok írta...

De de.... ;o) Sőt, vele voltam!