2008. október 14., kedd

Háromsajtos canelloni friss koktélparadicsommal



A négysajtos pizzát, gnocchit nem szeretem. A 4 egyszerűen túl sok, túl tömény. Nyáron Toszkánában ettünk igazi házi recept alapján készülőt, és a legjobb benne az volt, hogy kiderült: összesen három féle sajt van csak benne, ami bőven elég, sőt így lesz maga a tökély. Az íze pontosan olyan, mintha egy olasz nagyi vidéki konyhájában készülne, és ha a tetején jól megpirítják a sajtot akkor nem csak ízre, kinézetre is kifejezetten rusztikus. Mostanában egyébként ez az egyik kedvenc deklarált jelszavam a konyhában, a molekulánként méricskélt és alapanyagokból és mértani gonddal elhelyezett, nehezen beszerezhető, drága és nyakatekert összetevőkből réges-rég kiszerettem már. Ha valaki hasonlóan érez, dobjon össze egy háromsajtos canellonit, akár egy sima hétköznapi vacsira, akár egy könnyű szombati ebédre.


Hozzávalók: 1 doboz canelloni, 25 dkg rikotta, 15 dkg füstölt mozzarella, 20 dkg sima mozzarella, 4 dl tejszín, 10 dkg friss koktélparadicsom apró kockára vágva, frissen őrölt bors


Akinek a canelloni és rikotta káromkodásnak hangzanak, az könyörgöm vegyen annyi fáradságot, hogy beírja a google képkeresőjébe és rájön, hogy a két varázsszó nem más mint túró és tészta, ami valljuk be annyira nem rémisztő :-)

A rikottát, 2 dl tejszínt és a kétféle reszelt sajtot összekeverjük egy nagy tálban nagyon jól megsózzuk, borsozzuk és a keverékkel megtöltjük a hengereket. Jól sózzuk és borsozzuk, meg tényleg, mert a rikotta hihetetlenül sótlan tud lenni. A sima mozzarellából egy marékkal félreteszünk. NEM, a gurigákat nem kell előtte megfőzni. Egymás mellé pakoljuk a megtöltött észtákat és az egészet meglocsoljuk a maradék tejszínnel. Szorosan lefedjük alufóliával és 30 percre a sütőbe tesszük. Az idő elteltével a fóliát leszedjük, megszórjuk a félretett resztelt sajttal, és a feldarabolt koktélparadicsommal. 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe, míg a sajt jól rá nem sül.


2 megjegyzés:

JuliusC írta...

az rendben van, hogy tudom mi az a canneloni, de honnan szerzem be?

Mignonok írta...

hááát, nagy valószínűséggel találsz az Interspar, Kaisers, Cora polcain, de láttam már az Auchanban is, illetve természetesen a Culinarisban és a hozzá hasonló kisebb delikáteszekben.