A négysajtos pizzát, gnocchit nem szeretem. A 4 egyszerűen túl sok, túl tömény. Nyáron Toszkánában ettünk igazi házi recept alapján készülőt, és a legjobb benne az volt, hogy kiderült: összesen három féle sajt van csak benne, ami bőven elég, sőt így lesz maga a tökély. Az íze pontosan olyan, mintha egy olasz nagyi vidéki konyhájában készülne, és ha a tetején jól megpirítják a sajtot akkor nem csak ízre, kinézetre is kifejezetten rusztikus. Mostanában egyébként ez az egyik kedvenc deklarált jelszavam a konyhában, a molekulánként méricskélt és alapanyagokból és mértani gonddal elhelyezett, nehezen beszerezhető, drága és nyakatekert összetevőkből réges-rég kiszerettem már. Ha valaki hasonlóan érez, dobjon össze egy háromsajtos canellonit, akár egy sima hétköznapi vacsira, akár egy könnyű szombati ebédre.
Hozzávalók: 1 doboz canelloni, 25 dkg rikotta, 15 dkg füstölt mozzarella, 20 dkg sima mozzarella,
Akinek a canelloni és rikotta káromkodásnak hangzanak, az könyörgöm vegyen annyi fáradságot, hogy beírja a google képkeresőjébe és rájön, hogy a két varázsszó nem más mint túró és tészta, ami valljuk be annyira nem rémisztő :-)
A rikottát,
2 megjegyzés:
az rendben van, hogy tudom mi az a canneloni, de honnan szerzem be?
hááát, nagy valószínűséggel találsz az Interspar, Kaisers, Cora polcain, de láttam már az Auchanban is, illetve természetesen a Culinarisban és a hozzá hasonló kisebb delikáteszekben.
Megjegyzés küldése