2008. október 24., péntek

Spenótos quasadilla


Bár még nem volt szerencsém Mexikóhoz, azért a mexikói gasztronómiával már találkoztam. Közelebbi kapcsolatba is kerültünk. Kezdjük a nachos chipssel. El tudok rajta élni napokig, sőt... Ciki vagy nem, a Tescos sós és mexikói ízesítésű a kedvencem. Aztán ott van a guacamole. Az avokádó minden formájában kedvenc. Vajaskenyéren vagy guacamolénak bekeverve. A különböző töltelékkel készített fajitákról, quasadillákról és burritokól már ne is beszéljünk... És az arany tequila... A mostani quasadilla nem egy autentikus mexikói recept, maradékokból dobtam össze még jó múltkorában. Spenóttal, és pirított dióval van töltve és persze rengeteg sajttal megszórva.


Hozzávalók: 1 zacskó tortilla, 1 zacskó fagyasztott leveles spenót, 1 csomó újhagyma, 1 gerezd fokhagyma összepréselve, 1 marék dió, kis tejszín, só, bors, szerecsendió, 5 deka vaj, a tetejére reszelt sajt


A vajban megdinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk és megpároljuk a spenótot, végül felengedjük a tejszínnel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a diót. A trotillákat tepsire rakjuk, felét megrakjuk a töltelékkel, rászórjuk a diót, majd ráhajtjuk a tortilla másik felét. 200 fokos sütőbe toljuk kb 20 percre. Kivesszük, megpakoljuk reszelt sajttal, és 5-10 percre még visszatoljuk, hadd piruljon.

Nincsenek megjegyzések: