2008. november 25., kedd

Levendulás forrócsoki



Egy pöti franciás hangulat itthonról.

Illatos, édes, sűrű szín és ízharmónia.
Csészéből, nem bögréből.



Hozzávalók: 1,5 tábla 70-80% kakaótartalmú étcsoki, 1 liter 2,8% zsírtartalmú tej, 4-5-6 evőkanál méz, 3-4 levendulavirág.


A tejet felforralom a virágocskákkal, aztán leszűröm, az illatos tejbe pedig belekockázom a csokoládét. Egyszer azt hallottam, hogy ahhoz, hogy a forró csoki finom és sűrű legyen, csokit előtte le kell fagyasztani. Én azóta így csinálom. Hogy van-e valami jelentősége, nem tudom, mert már reflexből teszem a táblákat a mélyhűtőbe. Az egészet együtt melegítem, a folyamatot gyorsítandó lebotmixerezem. Belecsurgatom a mézet. Voilá.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez a recept hany fore van?? es a db. virag mit takar? nekem csak zacskos herbarias van, a recept gondolom agacskakat ir. (?)