2008. november 19., szerda

Sültszendvics fehérbabbal és szalonnával


Csak egy gyors reggeli a francia élménybeszámoló további fejezetei előtt, míg a Másik Mignon összeszedi fényképeit és gondolatait, és visszazökken a hétköznapi magyar rohanós valóságba, a párizsi fellegekben járós élmények után :-)

Szóval croissant és habkönnyű briós helyett legyen ma egy randa novemberi budapesti reggelre kiválóan illő antikimélő és antifogyókúrás pirítós megpakolva mindennel, ami hizlal, viszont isteni. Olyan szombat reggelre való mikor a következő körülmények együttállása jelentkezik: reggel 9-kor olyan sötét van, hogy nem tudjuk eldönteni, felkeljünk vagy hagyjuk inkább az egészet. Ha mégis felkelünk és még az ablakon is kinézünk ronda szürke kopogós hideg, köd és hollók vagy varjak vagy mik ezek. (Madarakban nagyon nem vagyok jó, de hol vannak ezek nyáron?) És valahogy az egész lakásban hideg van ilyenkor, jól esik bekapcsolni a sütőt. Így hát először tegyük a kenyérszeleteket egy tepsibe, spricceljünk rá jófajta olivaolajat. Amíg sül dobjunk a serpenyőbe egy kis darab vajat, fél felkarikázott póréhagymát, 4 félbevágott koktélparadicsomot és süssük meg az egészet jó alaposan. Egy másik serpenyőben süssünk szalonna szeleteket szép pirosra. Eddigre a kenyerek kész vannak a sütőben, halmozzuk rá a sült babos keveréket, és nagy műgonddal helyezzünk a tetejére egy ropogós sültszalonnát, locsoljuk meg néhány csepp olivaolajjal. Ott rögtön és forrón együk is meg, ahogy van. Két ilyen sült szendvics után aztán gondoljuk át a napot és lehetőleg feküdjünk vissza még egy kicsit :-)


Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 1 doboz fehér konzerv vajbab, 4 vékony szelet húsos szalonna, ½ póréhagyma, 4-5 db koktélparadicsom, olivaolaj a sütéshez.


3 megjegyzés:

SheilaGre írta...

instant varjak, az őszi esőre élednek fel.
:)

Névtelen írta...

A babot csak össze kell keverni a megsült paradicsommal, vagy előtte kell beletenni / megsütni?

Mignonok írta...

A sorrend a következő: a forró vajba először a póréhagymát, fél perccel később a paradicsomokat dobom be, jól összesütöm, és mikor szinte kész, hozzárakjuk a babot és vele sütjük kb. fél percig.