2009. április 11., szombat

Húsvéti fehércsoki mousse


Azt hiszem még tavaly láttam a Delicious magazinban azt a fotót, ami megihletett. Fehércsoki mousse üvegpohárban, a tetején Cadburry minig eggs. Azóta is bennem maradt a kép és a vágy, hogy én is megcsináljam, lefotózzam, és megegyem...
Csak a Cadburry Mini Eggs beszerzése jelentett kisebb gondot, de végül ezt is megoldottam.
A tetejére szórt csokitojáskák nélkül húsvét elmúltával is nyugodtan fogyasztható, sőt a színes tojások helyett lehet rá rakni málnát, epret, áfonyát, vagy amit a süteményes ládikánkban találunk.

Hozzávalók: 20 deka fehércsoki, 4 tojás, 2 deci tejszín, vanília

A fehércsokit és a tejszín felét gőz fölött felolvasztjuk. A fehérjéket keményre verjük. A tojássárgákat belekeverjük az olvasztott csokiba. A kemény fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a csokikrémbe, majd a maradék tejszínből vert habot is belekeverjük a mousse-ba.
Poharakba osztjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük őket. Tálalás előtt megszórjuk őket színes tojással, cukorkával, vagy gyümölccsel.

1 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

Hmmmm, ez nagyon guszta! Biztosan isteni finom is! :P