2009. április 1., szerda

Farkas Mari csirkemája


Farkas Mari a barátnőm anyukája, és az általa kifejlesztett sült csirkemáj egészen nyugodtan szerepelhetne minden tisztességes étterem étlapján. Na nem mintha olyan nagy ügy lenne, egészen egyszerű, csak én borzasztóan hiányolom a jól elkészített belsőségeket a hazai éttermi kínálatból. Különösen a májat. Meg a zuzát. Meg a szalontüdőt. És a körömpörköltet, bár ez nem belsőség.

Köret egyáltalán nem kell hozzá, csak jó sok friss puha kenyér, és esetleg egy kis kovászos uborka.

Sajnos igen, hallom mit akartok mondani: rettenetesen hízlal, és nem, nem lehet zsír helyett olajat, a máj helyett meg tofut használni.

Ha lesz egy éttermem száz százalék, hogy ez lesz az egyik hideg előétel, zöld, vagy lila hagymával és ropogós héjú házi kenyérrel.

Hozzávalók: 25 dkg máj, 2 fej fokhagyma, 25 dkg kacsazsír, 1 nagy paradicsom, 1 tk őrölt majoranna, 2 tk őrölt bors

A zsírt egy magas falú edényben felmelegítjük, és hozzáadjuk az alaposan megmosott májat, a nagyon pici kockákra vágott paradicsomot, a fokhagymagerezdeket EGÉSZBEN, fűszerezzük, és alacsony hőfokon kb. 30 percig gyöngyöztetjük. Ekkor megszúrjuk, és ha már nem véres, készen is van. Míg forró megsózzuk.

3 megjegyzés:

Lizi írta...

Ezt valóban kár lenne mindenféle köretféléven elrontani. :-)
Nem eszik az ember minden nap ilyet, néha meg belefér.

Egybként a belsőségekhez én is különösen vonzódom, ünnepekkor mindig azon drukkolok, hogy ne akaraja senki más a szívet, lépet, zúzát, csak én, de sajnos más is szereti. :-)

rezirap írta...

Nagyon jó kis recept, és tényleg igaz hogy az éttermek kínálatáról hiányoznak a belsőségek. Ha éttermed lesz szólj és az elsők között ott leszünk a jó kis belsőségekért!!!
ui.:Azért néhány csárdában, vagy talponállóban rá lehet azért akadni finoman elkészített belsőkre. :-)

Unknown írta...

Alig várom, hogy legyen egy éttermed!! ;)