Ahogy a tavasz megjelent, kibújtak a medvehagyma levélkék.
Az univerzális zöldségből a leleményes főzőtársadalom millió fajta ételt készített, én is sok új ötletet merítettem, (tojáskrémmel azonban nem találkoztam ez persze nem jelenti az, hogy nem is volt).
Íme egy gyors recept, mely medvehagyma hiányában tavaszi újhagymával, petrezselyemmel, vagy rukkolával is elkészíthető.
Hozzávalók: 6 tojás, 1 csokor medvehagyma, 1 tk mustár, ½ doboz tejföl, 2 ek majonéz, 6 dkg vaj, só, bors
A tojásokat keményre főzöm, majd apróra vágom (lereszelem). Jól megsózom, fűszerezem, hozzákeverem a mustárt, vajat, majonézt. Alaposan összedolgozom, és hozzáadom a nagyon apróra vágott medvehagymát, negyed órára a hűtőbe teszem, és friss rozskenyérre kenve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése