2009. április 29., szerda

Kínai ötfűszeres csirkecsíkok


Érdemes kipróbálni, hogy feldobjuk, az annyira nem karakteres csirkemellett, meg a már százszor megunt és kiselejtezett, de mégis mindig visszafogadott rántotthúst.
Annyi csak az egész, hogy a zsemlemorzsába belekeverjük a kínai ötfűszerkeveréket, amit az ázsiai boltban vettünk meg a Vásárcsarnokban....
Ezúttal nem olajban sütöttem ki csirkecsíkokat, hanem kiolajozott jénaiban a sütőben.Úgyhogy nem csak finom, egészséges is!


Hozzávalók:2 csirkemell csíkokra vágva, 3 tojás, 10 deka liszt, 20 deka zsemlemorzsa a panírhoz, 3 tk kínai ötfűszerkeverék


A zsemlemorzsába belekeverjük a fűszert, a tojásokat fel verjük és megsózzuk. A csíkokra vágott csirkemellett bepanírozzuk, kiolajozott tepsibe fektetjük és addig sütjük 200 fokos sütőben amíg szép aranybarnák nem lesznek.

1 megjegyzés:

balight írta...

Egy régebbi postodban találtam, de mivel ez a legújabb, gondolom ezt fogod meglesni... Azt írod csak akkor diétás a húsgolyó ha salátával eszed és nem rizzsel, mint ti. Ööööö... ez jó nagy baromság :D Nem tudom mennyire vágsz oylasmiket mint glükémiás index, inzulin index és más efféle finomságok, vagy milyen behatóbb ismertetekkel rendelkezel a szénhidrátokról, de röviden összefoglalva: a rizs az egyik legjobb szénhidrát, gyakorlatilag semmilyen formában nem rakódik le zsírként, főleg normális, nem mozgásszegény életmód mellett. Ezért nincs túl sok dagadt ázsiai... aki nem hiszi járjon utána - esetünkben üsse be a google-be, hogy rizs. Ezért aztán ajánlom, hogy mindenki olyasmiről írjon amihez ért - te a főzésről, más a diatetikáról :)