2009. május 5., kedd

Spárgakrémes spagetti


A magazinok konyha rovatait, a főzős műsorokat, piacokat és a gasztroblogokat a medvehegyma-dömping után menetrendszerűen elárasztja a spárga-jelenlét. Én személy szerint gyorsan megunom, mert nem tartozik a kedvenceim közé, ezzel a tésztával azonban a karakteresen tömény spárga íz helyett zöld, friss tavaszi élményben lehet részünk.

Hozzávalók: 1 csomag zöld spárga, ½ csomag spagetti, 10 dkg vaj, 10 dkg spenót, 1 db tv paprika, 2 dl tejszín, szerecsendió, 5dkg parmezán

A vajat megolvasztom, és rádobom a darabokra vágott spárgákat és paprikát. 15 percig párolom-pirítom, aztán a felét félre rakom, a másik felét pedig a tejszínnel leturmixolom. Ízesítem, só, bors, szerecsendió, egyet forralok rajta és hozzákeverem a félretett, kicsire vágott spárga darabokat és a felaprított nyers spenótot. A még forró szószba reszelek egy kis parmezánt, majd összekeverem a tésztával.

1 megjegyzés:

Mamma írta...

De jó ötlet püréformában rátenni a spárgát!
Kipróbálom diétásítva, kevesebb vajjal :)) nagyon rossz úgy sem lehet:)