2009. május 12., kedd

Pirított kínai üvegtészta spenóttal


Említettem már, hogy a sokféle egzotikus hozzávaló miatt a kínai kaja otthoni készítése finoman szólva is macerás. Minden nap nem járhatunk azonban kedvenc kínainkba sem, nélküle pedig komoly elvonási tünetek jelentkeznek rajtunk. Ez megint egy olyan kaja, mellyel kikerülhetjük a különféle bab-, hal- és osztrigaszószokat, és egyéb nehezen beszerezhető és ritkán használt alapanyagokat, mégis kihúzunk egy újabb hetet wang mester konyhája nélkül. :-)
Én kínai kaját csak pálcikával szeretek enni. Érdekes, de szerintem egyszerűen nem ugyanolyan az íze, ha kést/villát használunk, aki nem profi még a pálcikázásban, nézze meg ezt és gyakoroljon bátran. :-)

Hozzávalók: 1 csomag üvegtészta (250g), beszerzése manapság gyerekjáték, többek között a Tesco-k nemzetközi konyha polcai is tele vannak vele, 1 dl sötét szójaszósz, 2-3 ek szezámolaj, 2-3 ek szezámmag, 15 dkg csirkemell, 2-4 gerezd fokhagyma, 1 tk szecsuáni bors (ez elhagyható, de én imádom), 1 marék spenót, 1 piros kaliforniai paprika, 1 tk chili pehely

Az üvegtésztát nagyon forró sós vízbe áztatjuk kb. 15 percre, ha közben a víz hűlni kezd, tegyünk rá újabb forrót. Ezt a tésztát nem kell ugyanis főzni, úgy szétmállik és összetapad. Addig áztassuk, míg a szálak átlátszóvá nem válnak.
Egy serpenyőben (naná, hogy wokban, akinek van) forrósítsuk fel a szezámolajat, dobjuk rá a hosszában kettévágott fokhagymagerezdeket, majd a csíkokra vágott csirkemellet, pirítsuk meg alaposan, mehet bele a vékony csíkokra vágott paprika. Öntözzük meg alaposan szójaszósszal, (valóban alaposan, mert a tészta sokat felszív majd), jöhet a szecsuáni bors és a chilipehely. Átkeverjük és beletesszük az időközben átlátszóvá vált tésztát, rászórjuk a csíkokra vágott nyers spenótot és a szezámmagot. Összerázzuk-keverjük és kész.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon nagyon imádom az ilyet:)))))))))))))))))