2009. május 12., kedd

Sült zöldspárga sonkával



Rendkívül könnyű ez a spárgás kis finomság, receptnek nem is igazán nevezném, annyira egyszerű.
És amíg itt a spárgaszezon ki kell használni, mert aztán megint várhatunk egy évet!
Amióta lehet spárgát kapni, kötelességemnek érzem, hogy hetente legalább kétszer spárgás receptet főzzek, de eddig kivétel nélkül zöldspárgát használtam csak. (szerintem ez sokkal finomabb, szebb, és kevesebb is vele a macera)


Hozzávalók: 1 csomag zöld spárga, 10 deka füstölt sonka, só, bors, olívaolaj, pirítós és majonéz a tálaláshoz

A spárgákat megmossuk, és eltörjük, ott, ahol magától is eltörne (kb 2/3-nyira a csúcsától). Összefogunk három spárgaszárat, és körbetekerjük egy sonka szelettel, majd kiolajozott jénaiba vagy tepsibe fektetjük a kis csomagot. Addig folytatjuk, míg van a hozzávalókból, majd megöntözzük még egy kis olívaolajjal és megszórjuk sóval, borssal ízlés szerint.
200 fokos sütőbe toljuk kb 30 percre.
Majonézzel és friss bagettel vagy pirítóssal tálaljuk.

Hihetetlen finom, ahogy a kis zöldspárga rügyek megpirulnak, érdemes kipróbálni egy könnyű vacsorára vagy egy lustálkodós vasárnap reggelire!

1 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Nagyon finom lágytojásba mártogatni is :)