2009. május 25., hétfő

A legfinomabb köret


Grillcsirkéhez, sülthúsokhoz, egy isteni köret azoknak, akik – mint én - megpróbálnak néha kiszabadulni a sültkrumpli, krumplipüré, petrezselymes krumpli szentháromságból.


Hozzávalók: 1 kg krumpli, 3 dl tejszín, 2 dl tejföl1 póréhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg gouda sajt, frissen őrölt bors, friss kakukkfű, vaj


A krumplikat a lehető legvékonyabban fölszeletelem. Egy réteget helyezek belőle egy kivajazott kör alakú sütőformába. Megsózom. Borsozom. A reszelt sajt kétharmadát összekeverem a tejszínnel és tejföllel. Ennek felét rásimítom a krumplira. Megszórom nagyon vékonyan felkarikázott póréhagymával, és a nagyon finomra aprított kakukkfűvel. Újabb réteg krumpli, megint a sajtos tejszín, majd póréhagyma, zöldfűszer. Következik az utolsó réteg krumpli, alaposan megborsozom, és a tetejét megszórom a maradék sajttal. Kb. 45 percig sütöm. A tetejét megszórhatjuk friss póréhagymával.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....