2009. július 8., szerda

Áfonyás amerikai palacsinta

Az utóbbi időben nagyon megszerettem az áfonyát, magában is jó, de szinte bármilyen édesség gyümölcs alapjaként emlékezetes íz és színélményt nyújt.
Minden szakácskönyv reggelire ajánlja az amerikai palacsintát, én valahogy sose tudtam elképzelni, hogy hogy van arra valakinek ideje reggel, hogy nekiálljon egyenként kisütni a palacsintákat, és utána még arra is maradjon ideje, hogy leüljön és kiélvezve az ízeket elfogyassza a duci kis palacsintákat. Pedig tényleg meg lehet csinálni, na nem egy hétfő reggelen, de egy vasárnap reggelre tökéletes, nem több, mint 20 perc!
A tésztában nincs cukor, de az áfonya miatt mégis kellemesen édes. Azért azzal ne áltassuk magunkat, hogy nullkalóriás a reggelink, a juharszirup bepótol mindent.

Hozzávalók: 20 deka liszt, fél csomag sütőpor, 2 tojás, 3,5 deci tej, 20 deka áfonya, vaj vagy olaj a sütéshez. Cukor- vagy juharszirup a tálaláshoz.

Robotgéppel keverjük össze a tojásokat a tejjel, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és egy kis olvasztott vajat. Öntsük a tésztába az áfonyát. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat vagy a vajat és nagyobb kanállal kis tésztahalmokat kanalazzunk a serpenyőbe. Nekem elfért belőlük 3 is egyszerre, ami jelentősen meggyorsítja a sütést. Öntözzük meg juharsziruppal, vagy szórjuk meg porcukorral, esetleg, de ez már nagyon durva, együnk hozzá egy kis fagyit...

5 megjegyzés:

szaboagi írta...

Juuuj, de jól néz ki! Kérem szépen most ide!
És szerintem minden ráfordított percet megér! Volt, hogy forró vajon átforgatott banánnal is kínáltam.

Lizi írta...

Durván jók ezek a képek. :-)

Bridge írta...

Hm, hm, áfonya. :)
Tényleg jók lettek a képek.

Bocs, de nem láttam e-mail elérésedet, így ez ezúton kérdeznék néhány dolgot. Már régebben olvasgatom a blogod, hangulatosan írsz, és tudom, hogy otthon vagy a francia konyhában.
Nem tudnál nekem segíteni abban, hogy a tönkölybúza, köles és hajdina francia megfelelője mi? :)

Köszi. Bridge

Mignonok írta...

Kedves Bridge,

Sajnos a francia nyelvben egyáltalán nem vagyok otthon, úgyhogy nem tudok segíteni...

Bridge írta...

Azért köszönöm. B