2008. október 16., csütörtök

Mézes csirke fűszerkéregben – XXL

Alig-alig térek magamhoz a döbbenettől. Nemrég ért véget a TV2 új élő (miért volt szükség élő adásra?!) kabaréja. Húha. Nagyon régen láttam ennyire erőltetett kinlódást, Kern és Kamarás Iván alázták meg magukat és a nézőket is a színvonaltalan vicceikkel. A műközönség műtapsolt és műnevetett, bár a bohózatok nyilvánvalóan olyan gyengére sikerültek, hogy a sírás lett volna helyénvaló. Az Irigy Hónaljmirigy végtelenségig irritáló tagjai nem hiányozhattak, de erre persze számítottunk, a TV2-nél évek óta nincs szórakoztatónak képzelt műsor nélkülük. Lehangoló volt és ciki az egész, az egyetlen röhejes dolog a közel 2 óra alatt Kapócs Zsóka színészi teljesítménye volt. Szóval dermedt csendben figyeltük a produkciókat, Kamarás feszengős szerencsétlenkedését, és Kern András erőltetett Latinovits-paródiáját, amit egyébként már elsütött néhány hete a Heti Hetesben. A Bagi-Nacsa páros ütötte meg egyáltalán egy szórakoztató műsor minimális követelményszintjét, de különösebben vicces ez sem volt (a ping-pong labdás Baló Györgyön azért még mindig elnevetem magam, noha azt is láttuk már vagy százszor).

Az idő közben elkészülő fenti csirkét is a kanapén fogyasztottuk el, mert van az a lelkiállapot, amikor egyszerűen nem tudok elkapcsolni, nézni kell, nézni, pedig én érzem magam kellemetlenül.


Hozzávalók: ½ kg csirkemell, 7-8 evőkanál méz, 1 csomag durvára darált színes bors, szerecsendió, őrölt kömény, 10 dkg vaj


A csirkemellet csíkokra vágom, besózom. Megforgatom először a mézben, majd jól meghempergetem a fűszerkeverékben, és egy sütőpapírral kibélelt jénaiba teszem. Rádobom a vajat, és kb. 15 percig lefedve, majd még 10 percig e nélkül sütöm, úgy a jó, ha nagyon alaposan megpirul rajta a fűszerbevonat. Sima rizs kiváló hozzá, de mivel a kanapén a rizsköret nehézkes, mi csak barnakenyeret ettünk hozzá, és csípős joghurtba mártogattuk.

Következő alkalommal a műsor házigazdái a két féktelen nevettető, Gesztesi Károly és Hujber Ferenc lesznek. Azok feltétlen nézzék meg, akik szeretnek sírva vigadni.


4 megjegyzés:

Éva írta...

Szakmai köreimben ezt a néznikell érzést úgy hívom, hogy "az iszony odaszegez a képernyőhöz":)

Unknown írta...

Másnál is kivágta a biztosítékot:

http://comment.blog.hu/2008/10/17/arpa_csak_arra_tud_gondolni

Mignonok írta...

elolvastam, szinte minden hozzászólással egyetértek, nagggyon gááááz...

Fakanál, örülök, hogy nem én vagyok csak így ezzel
kényszerrel:-)

Névtelen írta...

Egyre több rosszat hallok a TV2-ről. Omlik össze??? Mostanában veri az RTL Klub nézettségben.

Nagyjából ezért nincs tv-m. :-)