Az édesköménynek ánizs íze van. Pont ezért nem is szereti senki. Én se szeretem egyébként, de olyan szimpatikusan néz ki hogy elhatároztam: megpróbálom megszeretni, így egy ideje készítgetek belőle ezt-azt. Ez a saláta váratlanul finom lett, bár gondolom ebben az olvasók 80%-a erősen kételkedni fog. Fontos összetevője ugyanis a kapor, ami itthon a politikához hasonlóan erősen megosztó erővel rendelkezik. Szóval mondhatnánk, hogy édeskömény kaporral, na köszi ezt eszemben sincs. És bár most csak az én szavamra támaszkodhattok, de megéri megpróbálni, mert nagyon friss izű, ropogós, és szerintem jól feldobja azt az egy egyszerű sült húst, ami mellé példának okáért kipróbáljuk.
Hozzávalók: 1 édeskömény (egyelőre legyünk óvatos duhajok, és csak akkor készítsük többől, ha meggyőződtünk róla, hogy nem is olyan rossz, pláne, hogy 8-
Nagyon vékonyra felszeleteljük az édesköményt és egy percre (nem többre) forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Gyorsan le is szűrjük. Az öntethez összekeverjük mézet, citromlevet és felöntjük kb.
5 megjegyzés:
Én vagyok a kivétel. Szeretem az édesköményt. Sőt a kaprot is. Fura, nem?
Tévecccc! (és ezt nem győzöm elég 'C'-vel írni )
az édeskömény remek szeletekre vágva, vajon serpenyőben kissé resre pirítva, mikor kész kis kecskesajtot, kéksajtot, camambert ráolvasztva
Muszáj lesz körülnéznem az ír piacokon, hátha találok egy kis édesköményt! Amúgy is kíváncsi vagyok rá, a kaprot meg nagyon szeretem :)köszi a receptet!
Ez abszolút nem igaz, hogy senki se szereti - rengeteg étel készül édesköménnyel vagy ánizsos fűszerekkel / zöldségekkel. S azok, akik nem szeretik, is megeszik, csak megfelelő formában kell nekik tálalni. Naranccsal eddig mindenki megette (és imádta ;) ) nálam, de finom almával is ;)
jóóóóó, persze, nem a Föld ninden népére kiterjedően értettem, nyilván vannak üditő kivételek, de a környezetemben senki, de valóban senki nincs aki szeretné...
én a legjobb úton haladok a megkedvelés felé kedves d, úgyhogy lesz még édeskömény recept itt is ez már biztos :-)
Megjegyzés küldése