A húsvéti sonka a vasárnap és hétfői nagy közös reggeliken debütál, aztán van belőle még egy-egy hétköznapi vacsora, a főzőléből bableves vagy főzelék, elmaradhatatlan a ham and eggs, majd az alufóliában hempergő kisebb darabok általában tojásos nokedliben végzik, legalábbis nálunk általában így néz ki az életciklus-görbe. Az utolsó periódusra találtam ki a fenti tésztát, mint megátalkodott tojásos nokedli utáló, akit a zsenge roppanós fejes saláták sem tudnak a témában jobb belátásra bírni. Ráadásul a Skála piacon isteni juhtúrót is kaptam, ami nekem újdonság, mert sajnos ritkán jutok ki a piacra. Ilyenkor általában összevásárolok minden baromságot, mert annyira kedvem lesz hatalmasakat főzni, de persze a felét sincs időm megcsinálni végül. Ez a tészta olyan finom lett, hogy bár tényleg egy bagatell recept, de akinek van még otthon egy kis maradék sonkája, próbálja ki. Akinek nincs, az vegyen újat.
Hozzávalók: 10 dkg juhtúró, 1 csokor kapor, 15 dkg sonka,
Kis olajon megpirítjuk a karikára vágott zöldhagymát, és rádobjuk a kis kockákra vágott sonkát. Míg együtt pirulnak, a
1 megjegyzés:
A sonkával biztos nem lesz gond, vasárnap láttam az Auchanban, még halmokban állt. Valószínűleg fillérekért fogják lassan árulni.
Megjegyzés küldése