2009. május 14., csütörtök

Újhagymás pite


Az utóbbi időben elkezdtem érdeklődni a sós piték iránt. Kacérkodtam már a karamellizált hagymás pitével is, de amikor megláttam a piacon a friss újhagymákat, akkor nem tudtam ellenállni nekik, és Nigella újhagymás receptje után nyúltam.
Elsőre nem látszik, de a hagymák alatt van egy réteg krumpli, amiért én annyira nem voltam oda, de krumpli nélkül nincs rendes angol sós pite.
Első randi előtt is nyugodtan fogyasztható, mert a hagyma egészen édesre sül, semmi csípős élmény nem marad utána.

Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott leveles tészta, 2 csomag újkrumpli, 25 deka újhagyma, 3 nagy tojás, 2 ek tejföl, 1 ek mustár, 1 gerezd fokhagyma, 10 deka reszelt sajt (minél erőteljesebb ízű)

Előmelegítjük a sütőt 150-170 fokra. Megfőzzük a krumplit, amíg puha nem lesz, leszűrjük és kihűtjük. Egy másik fazékban is felteszünk vizet főni, mikor forr, beledobjuk az újhagymákat és 2-3 percig főzzük őket. Kikeverjük a tojásokat a mustárral, a tejföllel, a zúzott fokhagymával és a sajttal. Sózzuk borsozzuk. Béleljünk ki egy piteformát sütőpapírral, majd fektessük bele a leveles tésztát. Süssük kb 15-20 percig. Karikázzuk rá a krumplit, fektessük rá az újhagymákat, majd öntözzük meg a tojásos keverékkel. Toljuk vissza a sütőbe 20 percre, vagy amíg aranybarna nem lesz.

1 megjegyzés:

knoi írta...

Elkészítettem a "pitét" csak én nem tésztában sütöttem, hanem tészta nélkül egy üvegtálban, mint egy rakott krumplit. Nagyon finom lett.
köszönöm szépen